لزوم خرید تضمینی برنج از کشاورزان با قیمت مناسب/سازمان تعاون روستایی ورود کند
نماینده مردم لنگرود در مجلس گفت: پیشنهاد من به دولت این است که بهجای واگذاری بازار به افراد صاحب منافع، سازمان تعاون روستایی وارد عمل شود و با خرید تضمینی برنج از کشاورزان با قیمت مناسب، هم از تولید داخلی حمایت کند و هم با توزیع مناسب، به اقشار کمدرآمد کمک کند.

نماینده مردم لنگرود در مجلس با بیان اینکه، درحال حاضر یک میلون و ۴۰۰ هزار تن برنج مازاد داریم، گفت: واردات بیضابطه در فصل برداشت، نهتنها موجب کاهش قیمت نمیشود، بلکه تنها به نفع افراد خاصی تمام میشود که از ارز دولتی بهرهمند هستند.
نماینده مردم لنگرود در مجلس شورای اسلامی، در گفتوگو با خانه ملت در خصوص افزایش قیمت برنج در بازار و سود دلالان، گفت: در شرایط فعلی باید خیلی مراقب باشیم، چون افرادی وجود دارند که از این فضاها منافع کلان میبرند. این افراد به دولت نزدیک میشوند و از رانت استفاده میکنند.
وی افزود: سال گذشته حدود یک میلیون و ۸۰۰ هزار تن برنج وارد کشور شد و حدود ۲ میلیون ۷۰۰ هزار تن نیز در داخل کشور توسط کشاورزان تولید شد که مجموع آن حدود ۴ میلیون و ۴۰۰ هزار تن میشود این درحالی است که مجموع نیاز کشور به برنج از ۳ میلیون تن تجاوز نمیکند بنابراین درحال حاضر یک میلون و ۴۰۰ هزار تن برنج مازاد داریم.
لاهوتی درباره تخصیص ارز ۲۸ هزار و ۵۰۰ تومانی به واردات برنج گفت: دولت نباید این ارز را در اختیار عدهای خاص قرار دهد که هم سود کلانی ببرند و هم موجب آسیب به کشاورزان داخلی شوند. بهجای این کار، دولت باید بازار را کنترل کند.
وی با اشاره به آغاز فصل برداشت برنج در کشور تأکید کرد: درست در زمانی که کشاورز منتظر برداشت و فروش محصول خود است، دولت اقدام به واردات میکند. طبق اطلاعاتی که دارم، امسال هم حدود ۴۰۰ تا ۵۰۰ هزار تن برنج وارد شده است.
این نماینده مجلس ادامه داد: پیشنهاد من به دولت این است که بهجای واگذاری بازار به افراد صاحب منافع، سازمان تعاون روستایی وارد عمل شود و با خرید تضمینی برنج از کشاورزان با قیمت مناسب، هم از تولید داخلی حمایت کند و هم با توزیع مناسب، به اقشار کمدرآمد کمک کند.
لاهوتی در پایان خاطرنشان کرد: فاصله قیمت برنج وارداتی با ارز دولتی و قیمت واقعی بازار در مجموع رانت ایجاد میکند. سال گذشته هم با واردات برنج، نهتنها قیمت کاهش نیافت، بلکه تنها سودش نصیب ذینفعان شد. امسال نیز اگر همین مسیر ادامه یابد، باز هم کشاورز متضرر و بازار دچار اختلال خواهد شد.