تحقق عدالت مزدی یا اجرای طرح طبقه بندی مشاغل
رئیس کانون عالی انجمنهای صنفی کارگران ایران گفت: در این شرایط سخت اقتصادی این کارگران هستند که حتی اگر ۲شیفت کار می کنند اما باز هم برای تولید انرژی می گذارند،اگر طرح طبقه بندی مشاغل در تمام کارگاه ها اجرا شود عدالت مزدی تحقق می یابد.

رئیس کانون عالی انجمنهای صنفی کارگران ایران گفت: با توجه به اینکه رهبر انقلاب در سخنرانی اخیر در جمع کارگران به تمام مطالبات کارگران به درستی پرداختند, از رئیس جمهور خواستیم، قرارگاه تحقق فرامین رهبری تاسیس شود.
سمیه گلپور، در گفت وگو با تسنیم؛ با اشاره به اینکه کارگران همواره پای کار نظام و کشور ایستاده اند گفت: جامعه کارگری در هیچ عرصه ای کم نگذاشته است. در حال حاضر در این شرایط سخت اقتصادی این کارگران هستند که حتی اگر ۲شیفت کار می کنند اما باز هم برای تولید انرژی می گذارند.
رئیس کانون عالی انجمنهای صنفی کارگران ایران با اشاره به اینکه اگر طرح طبقه بندی مشاغل در تمام کارگاه ها اجرا شود عدالت مزدی تحقق می یابد گفت:بیش از ۶۰درصد کارگاه ها این موضوع را اجرا نکرده اند. از دیگر مطالبات کارگران بحث ایمنی کار است. قانون کار موارد خوبی را در حوزه حفاظت فنی و بهداشت کار کارگران دارد.
وی با بیان اینکه نزدیک به ۲هزار نفر فوتی ناشی از کار داریم و قریب به ۵۰درصد این کارگران ساختمانی بودند، افزود: با وجود پیوستن ایران به مقاولهنامه ۱۵۵سازمان بینالمللی کار، که ما را متعهد به رعایت استانداردهای ایمنی و بهداشت کار میکند، متأسفانه بهدلیل ضعف در نظارت نهادهای مسئول و نبود آموزشهای لازم، هر ساله شاهد تکرار فجایعی مشابه در معادن، جادهها، کارگاهها و کارخانههای سراسر کشور هستیم.
امنیت شغلی، دغدغه اصلی امروز کارگران
گلپور با استناد به آمار پزشکی قانونی گفت: در سال گذشته، بیش از 1900کارگر در اثر حوادث کاری جان خود را از دست دادهاند. این آمار بالاست و نشان میدهد که جان کارگران همچنان در معرض تهدید جدی است. ما نیازمند اقدام فوری برای افزایش آموزشهای ایمنی، ارتقای تجهیزات و نظارت مؤثر هستیم تا فضای کار برای کارگران به محیطی ایمن، انسانی و قابل اعتماد تبدیل شود.
وی در ادامه به یکی دیگر از مشکلات جدی جامعه کارگری اشاره کرد و تصریح کرد: بحث امنیت شغلی امروز به یک بحران تبدیل شده است. متأسفانه بیش از 98درصد از قراردادهایی که میان کارگران و کارفرمایان بسته میشود، بهصورت موقت، شفاهی یا همراه با چک سفیدامضاء هستند. این نوع قراردادها، نهتنها ثباتی برای کارگران ایجاد نمیکنند، بلکه باعث اضطراب دائمی در زندگی شخصی و خانوادگی آنها میشود.
رئیس کانون عالی انجمنهای صنفی کارگران گفت: وقتی کارگری نمیداند ماه آینده قراردادش تمدید میشود یا نه، چطور میتواند برای ازدواج، اجاره خانه یا تربیت فرزند برنامهریزی کند؟ این وضعیت باید اصلاح شود. در دوره قبل مجلس شورای اسلامی، کمیسیون اجتماعی طرحی برای حذف شرکتهای پیمانکاری واسطهای تدوین و تصویب کرد، اما این طرح پس از تأیید شورای نگهبان، به مجمع تشخیص مصلحت نظام رفت و متوقف شد.
وی با اشاره به فرمایشات مقام معظم رهبری در روز کارگر گفت:ایشان تمام قد در دفاع از کارگران ایستادند. در همین راستا طی نامه ای به رئیس جمهور خواستار تأسیس قرارگاه تحقق فرامین رهبری شده ایم.