رئیس ستاد حمایت از مشاغل خانگی اعلام کرد:

اختصاص ۴۵ تا ۱۵۰ میلیون تومان وام به ‌صاحبان مشاغل خانگی

سقف وام مشاغل خانگی تا ۴ میلیارد تومان است که افراد مستقل و انفرادی‌ها از ۴۵ میلیون تومان تا سقف ۱۵۰ میلیون تومان می‌توانند از این تسهیلات استفاده کنند. بازپرداخت وام ۷ ساله و سودش ۴ درصد است.

اختصاص ۴۵ تا ۱۵۰ میلیون تومان وام به ‌صاحبان مشاغل خانگی
پژواک کارفرما -

رئیس دبیرخانه ستاد ساماندهی و حمایت از مشاغل خانگی وزارت کار از فهرست مشاغل خانگی در سامانه خبر داد و گفت: مشاغل خانگی مستقل می‌توانند از ۴۵ میلیون تومان تا سقف ۱۵۰ میلیون تومان از تسهیلات مشاغل خانگی بهره‌مند شوند.

فاطمه سخایی اظهار کرد: مشاغل خانگی عمدتا در همه جای دنیا وجود دارد، اما نظام‌مند نبوده است. در ایران سال ۱۳۸۹ پیش نویس قانون آن تدوین شد و در نهایت سال ۱۳۹۰ به صورت قانون درآمد و ذیل آن دستورالعملی نوشته شد و طرح ملی مشاغل خانگی در ایران به اجرا درآمد.

وی ادامه داد: معتقدم که در طول ۴ دهه گذشته مشاغل خانگی یکی از بهترین برنامه‌ها و سیاست‌های اشتغالزا بوده  و به دلایل متعدد دارای مزایای بسیاری است و افراد با حداقل سرمایه می‌توانند در این حوزه کسب و کار ایجاد کنند. این دسته کسب و کارها نیازی به هزینه اضافه اجاره و تملیک یا رفت و آمد ندارد. از طرفی غنای فرهنگی و تاریخی منطقه را حفظ می‌کند.

رئیس ستاد ساماندهی مشاغل خانگی وزارت کار که در یک گفت وگوی تلویزیونی صحبت می‌کرد، متذکر شد: عمده تولیدات بومی متعلق به هر منطقه‌ است و از این جهت می‌تواند هویت فرهنگی و تاریخی هر منطقه را حفظ کند. ضمن آنکه افراد به ویژه زنان با کار خانگی احساس ارزشمندی در جامعه می‌کنند زیرا وقتی کسب و کار و تولیدی داشته باشند حس ارزشمندی ایجاد می‌شود و یک سرمایه اجتماعی به وجود می‌آید.

سقف وام مشاغل خانگی تا ۴ میلیارد تومان است که افراد مستقل و انفرادی‌ها از ۴۵ میلیون تومان تا سقف ۱۵۰ میلیون تومان می‌توانند از این تسهیلات استفاده کنند. بازپرداخت وام ۷ ساله و سودش ۴ درصد است.

سخایی ادامه داد: طی ۱۴ سالی که قانون مشاغل خانگی اجرا شده است تعداد مخاطبان و صاحبان مشاغل خانگی نیز افزایش یافته است بدون اینکه بحث تفکیک جنسیتی را در قانون دیده باشیم ماهیتا و هویتا بیشتر زنان به سمت مشاغل خانگی آمده‌اند.

وی در عین حال مشاغل خانگی را به دو دسته مشاغل خانگی مستقل و پشتیبان تقسیم کرد و گفت: مشاغل خانگی مستقل به کسانی گفته می‌شود که به طور مستقل ثبت نام می‌کنند و کسب و کاری را شروع می‌کنند و اگر نیاز به حمایت مالی داشته باشند وارد سامانه مشاغل خانگی می‌شوند. مشاغل خانگی پشتیبان کسانی هستند که به صورت خوشه‌ای افرادی را که در آن رسته فعالیت دارند شناسایی می‌کنند و تحت پوشش قرار می‌دهند و زنجیره تامین را از طراحی ایده تا توزیع، برندینگ و بازاریابی و خدمات پس از فروش صفر تا صدش را خودشان انجام می‌دهند.

‌به گزارش ایسنا، رئیس دبیرخانه ستاد ساماندهی و حمایت از مشاغل خانگی وزارت کار افزود: سقف وام مشاغل خانگی تا ۴ میلیارد تومان است که افراد مستقل و انفرادی‌ها از ۴۵ میلیون تومان تا سقف ۱۵۰ میلیون تومان می‌توانند از این تسهیلات استفاده کنند. بازپرداخت وام ۷ ساله و سودش ۴ درصد است ولی در بحث گرفتن وام از نظام بانکی، بروکراسی اداری بانک‌ها ضوابط خود را دارد و ما هر چه با بانک مرکزی مکاتبه کنیم که پرداخت وام تسهیل و تسریع شود باز هم پیچیدگی‌های خاص خود را دارد.

سخایی حداقل سرمایه برای شروع یک کسب وکار خانگی پایدار را بسته به نوع فعالیت و شغلی که افراد به دنبال ایجاد آن هستند، ۱۵۰ تا ۳۰۰ میلیون تومان ذکر کرد.

وی در بخش دیگری از سخنان خود به سامانه مشاغل خانگی اشاره کرد و گفت: افراد می‌توانند با مراجعه به سامانه از لیست رسته شغل‌های خانگی مطلع شوند. یکی از برنامه‌های سامانه مشاغل خانگی، مشاغلی است که در ستاد مصوب شده و برای این موضوع ستادی راه‌اندازی شده که از ۲۴ وزیر و دستگاه، بانک و نهادهای حمایتی تشکیل شده و شغل در این ستاد مصوب و در سامانه بارگذاری می‌شود.

در طول ۱۴ سال گذشته بیش از ۲ میلیون نفر مجوز مشاغل خانگی دریافت کرده اند که از این تعداد ۸۱ درصد زنان و ۱۹درصد مردان هستند.

به گفته رئیس دبیرخانه ستاد ساماندهی و حمایت از مشاغل خانگی سامانه ملی مشاغل خانگی در همه استان‌ها فعال است و در حال حاضر ۵۳۴ شغل مصوب در سامانه بارگذاری شده و فرد می‌تواند وارد سامانه شود و مشاغل را بررسی کند و بر اساس آنچه استعداد و مهارت دارد آموزش ببیند و مدرکش را بگیرد. ۷۶ شغل نیز در دست بررسی است و پروسه آن هنوز به اتمام نرسیده است.

سخایی با بیان اینکه مجوز مشاغل خانگی عمدتا آنی‌محور است و در لحظه صادر می‌شود، ادامه داد: به جز ۲۴ مورد که مباحث خاصی نظیر صنعت دارو و غذا یا پنل‌های خورشیدی است که نیاز به پروسه مجدد دارد و زمان بر است؛ ولی قابلیت توسعه مشاغل هم وجود دارد؛  یعنی هر دستگاهی شغلی را که در منطقه خودش ظرفیت دارد شناسایی و به ما معرفی می‌کند و ما آن را در ستاد مطرح می‌کنیم و وقتی مصوب شد به مشاغل قبلی اضافه می‌شود.

وی در عین حال تاکید کرد که داشتن مجوز سند فعالیت افراد است که اگر نداشته باشند و بخواهند در منزل کاری انجام دهند قطعا موانع اداری وجود دارد، ولی مشاغل خانگی مستقل مجوزهایشان دائمی است چون یکبار مجوز برای همیشه کافی است ولی مشاغل پشتیبان باید هر چند سال یکبار تمدید شوند.

سخایی تصریح کرد: در طول ۱۴ سال گذشته بیش از ۲ میلیون نفر مجوز گرفتند که نشان دهنده استقبال عمومی مردم است و از این تعداد غالبا ۸۱ درصد خانم ها و ۱۹ درصد آقایان بودند.

به گفته رئیس دبیرخانه ستاد ساماندهی و حمایت از مشاغل خانگی وزارت کار با نظارت‌های صورت گرفته و گزارش‌های ارائه شده عمده مشاغل خانگی پایداری خود را حفظ کرده‌اند و این امر نشانگر پویایی آنهاست.

وی تصریح کرد:یکی از وظایف ما طراحی آموزش برای متقاضیان مشاغل خانگی است و درصدد هستیم که امسال مراکز تخصصی مشاوره را برای آنها طراحی کنیم و به همین منظور فراخوان می‌دهیم و می‌توانند مدرکی مبتنی بر آموزش را دریافت کنند.

انتهای پیام
۳۸۸۷
دیدگاه
آخرین‌های اقتصادی
آخرین اخبار
پربازدیدها