اخبار بیست و نهمین نمایشگاه بین‌المللی نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی تهران (۵)

اختصاصی/مالکیت شستا باید به زیر ۲۰ درصد برسد/شستا به سمت واگذاری بدون صاحب‌سازی نخواهد رفت

مدیرعامل شرکت سرمایه‌گذاری تامین اجتماعی (شستا)، گفت: طبق قانون برنامه هفتم، سهم شستا در هلدینگ‌های تابعه باید به زیر ۲۰ درصد برسد و با همکاری سازمان بورس و نهاد‌های نظارتی این کار را دنبال می‌کنیم به گونه‌ای که منجر به ارتقاء ظرفیت بازار سرمایه شود.

اختصاصی/مالکیت شستا باید به زیر ۲۰ درصد برسد/شستا به سمت واگذاری بدون صاحب‌سازی نخواهد رفت
پژواک کارفرما -

محمدرضا سعیدی در بیست‌ونهمین  بین‌المللی نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی در جمع خبرنگاران اظهار کرد: در شستا از دو جنبه می‌خواهیم تغییراتی ایجاد کنیم. این تغییرات هم از منظر راهبردی است و هم از منظر برنامه هفتم توسعه. شستا هدف خود را معطوف به خروج از بنگاه‌داری و مدیریت کنترلی به سمت سهام‌داری قرار داده است؛ بنابراین شستا در نظر دارد مهاجرتی بزرگ از مدیریت کنترلی و مالکیتی به سمت سهام‌داری انجام دهد.

وی افزود: شستا خود را موظف به خروج از بنگاه داری و مدیرت کنترلی به سمت سهام داری در جهت تحقق اهداف برنامه هفتم توسعه می‌داند، این مهاجرت شامل حرکت به سوی بورسی شدن، تنوع سرمایه، سرمایه گذاری در تکنولوژی‌های بالا و جهان شمولی سرمایه گذاری خواهد بود.

به گفته وی، براساس قانون  باید در هلدینگ‌های شستا به مالکیت زیر ۲۰ درصد برسیم، اما این کار ساده نیست و باید به نحوی انجام شود که در بازار سرمایه به سوی پیشرفت در شرکت های واگذار شده  حرکت کنیم وهمچنین باید بررسی شود که که عمق بازار توان خرید دارد یاخیر و با امکان سنجی حرکتی مطمئن داشته باشیم.

به گزارش خبرنگار پژواک کارفرما، سعیدی با بیان اینکه شستا برای بانک رفاه تصمیمی نگرفته، درباره واگذاری هلدینگ تاپیکو به پتروشیمی خلیج فارس، گفت: این واگذاری دو سر دارد، یکی بی‌صاحب‌سازی شرکت و دیگری واگذاری متعهدانه است و ما می‌خواهیم مهاجرتی صورت گیرد که به همگرایی متعهدانه منجر شود.

وی تاکید کرد:  تمام مجموعه‌ها باید واگذار شود، اما نمی‌توان سرمایه گذاری که طی ۴۰ سال انجام شده است را یک شبه واگذار کرد. باید قرارداد این واگذاری‌ها به گونه‌ای انجام شود که به نفع تمام ذینفعان باشد و اگر تامین اجتماعی شستا را واگذار کند دیگر خصوصی سازی زیر مجموعه‌های شستا مفهومی ندارد، اما با توجه به شرایط برخی از کسب و کار‌ها استراتژیک محدودیت دارد و به سرعت امکان پذیر نیست.

مدیر عامل شستا با اشاره به اینکه طبق قانون ۹ هلدینگ شستا باید واگذار شود و به زیر۲۰ درصد برسد، بیان کرد: واگذاری‌ها طی ۳ مرحله اتفاق خواهد افتاد که اولین مرحله واگذاری شستا به صورت یک جا و اگر محقق نشود بعد از آن مراحل بعد خواهد بود و شستا بر واگذاری متعهدانه و منجر به افزایش تولید ناخالص داخلی و شکل گیری شرکت‌های ملی تاکید دارد.

سعیدی اضافه کرد: دست هر کس که توان خرید در خصوصی سازی شرکت‌های شستا را داشته باشد برای خرید در زمان واگذاری باز است چرا که ما واگذاری را سرمایه گذاری برای سرمایه گذاری می‌دانیم  به عنوان مثال یکی از گزینه‌ها برای واگذاری تیپیکو این است که شرکت‌ها را به صورت جداگانه واگذار کنیم، اما این کار را نخواهیم کرد و هرگز اجازه نمی‌دهیم زنجیره ارزش شرکت دارویی تأمین ازهم بپاشد و واگذاری به گونه‌ای انجام خواهد شد که از این زنجیره حفاظت شود و در راستای توسعه و استحکام تولید ناخالص داخلی و اقتصاد کشور گام برداریم.

انتهای پیام
۳۸۷۳
دیدگاه
آخرین‌های اقتصادی
آخرین اخبار
پربازدیدها