خوداتکایی در تولید گوشت قرمز با مدیریت هوشمند تغذیه

رئیس مؤسسه تحقیقات علوم دامی کشور از هدف‌گذاری برای توسعه زنجیره ارزش مرغ بومی، اصلاح نژاد دام‌های مقاوم به تنش‌های اقلیم و استفاده از پسماندهای کشاورزی به‌عنوان خوراک دام خبر داد و مدیریت هوشمند تغذیه را کلید خوداتکایی در تولید گوشت قرمز دانست.

خوداتکایی در تولید گوشت قرمز با مدیریت هوشمند تغذیه
پژواک کارفرما -

رئیس مؤسسه تحقیقات علوم دامی کشور با تشریح برنامه‌های این نهاد در سال ۱۴۰۴، از هدف‌گذاری برای توسعه زنجیره ارزش مرغ بومی، اصلاح نژاد دام‌های مقاوم به تنش‌های اقلیم و استفاده از پسماندهای کشاورزی به‌عنوان خوراک دام خبر داد و مدیریت هوشمند تغذیه را کلید خوداتکایی در تولید گوشت قرمز دانست.

حسن خمیس آبادی در گفت‌وگو با ایسنا، اظهار کرد: تمرکز اصلی ما بر ایجاد زنجیره ارزش مرغ بومی، هدفمندسازی اصلاح نژاد دام و طیور، و بهبود بهره‌وری در مصرف خوراک به‌منظور ارتقای معیشت بهره‌برداران و توسعه پایدار صنعت است.

وی در تشریح برنامه‌های طیور به چالش‌های این بخش اشاره و تصریح کرد: هدفمندسازی اصلاح نژاد مرغ بومی با دو پایه گوشتی و تخمگذار، تحقیق و توسعه مرغ لاین آرین از مهمترین برنامه‌های این موسسه در بخش طیور است.

رئیس موسسه تحقیقات علوم دامی کشور، بر اصلاح الگوی مصرف ملی تأکید کرد و گفت: تدوین نقشه وضعیت عناصر معدنی کشور، رتبه‌بندی کارخانجات خوراک دام و طیور و تبدیل پسماندهای کشاورزی به خوراک دام با مشارکت بخش خصوصی، از راهبردهای کلان ما در مدیریت منابع است.

خمیس‌آبادی، با اشاره به چالش‌های تغییر اقلیم در ایران و اجرای برنامه‌های فوری برای سازگاری دامپروری با خشکسالی، عنوان کرد: تمرکز محققان علوم دامی، بر توسعه سامانه‌های بهره‌ور پرورش دام مقاوم به تنش‌های محیطی مانند گوسفند، بز، شتر و گاومیش با نیاز آبی کمتر است که در مراتع فرسوده قابلیت پرورش دارند.

به گفته وی، اصلاح نژاد دام‌های کم‌توقع با محوریت افزایش راندمان تولید گوشت، همراه با تدوین الگوهای جایگاه دام ارزان و سازگار با اقلیم‌های مختلف از اولویت‌های پژوهشی ۱۴۰۴ است تا وابستگی به نهاده‌های وارداتی تا حد ممکن کاهش یابد.

خمیس آبادی، در پایان مدیریت هوشمند تغذیه دام را کلید خوداتکایی در تولید گوشت قرمز دانست و تأکید کرد: با توجه به محدودیت منابع آبی، برنامه‌هایی مانند استفاده از پسماندهای کشاورزی در خوراک دام، معرفی منابع خوراکی کم‌آب‌بر (مانند گیاهان شورپسند) و اصلاح الگوی مصرف مکمل‌های معدنی بر اساس نقشه‌های تهیه‌شده از خاک کشور را همچون سال‌های گذشته دنبال می‌کنیم.

انتهای پیام
۴۳۰۵
دیدگاه
آخرین‌های اقتصادی
آخرین اخبار
پربازدیدها