رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس:
تحقق خودکفایی محصولات اساسی تنها ۴۰ درصد/ امنیت غذایی در خطر
رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس گفت که ضریب خودکفایی برخی کالاهای اساسی تنها ۴۰ درصد است و کوتاهی در این زمینه میتواند امنیت غذایی کشور را به خطر بیندازد.

رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی با اشاره به برنامه هفتم توسعه گفت: قانون برنامه هفتم توسعه هفم ضریب خودکفایی در اقلام اساسی را ۹۰ درصد در نظر داشته که تا کنون ضریب خودکفایی در برخی اقلام تنها ۴۰ درصد بوده و کوتاهی در این زمینه امنیت غذایی را به خطر می اندازد.
محمدجواد عسکری در گفتوگو با خانه ملت، در خصوص تحقق برنامه هفتم توسعه در راستای تامین ضریب ۹۰ درصدی کالاهای اساسی و امنیت غذایی گفت: برنامه هفتم توسعه بر افزایش ضریب خودکفایی در محصولات اساسی تا ۹۰ درصد تأکید دارد و این موضوع یکی از اهداف کلیدی در بخش کشاورزی کشور است. تحقق این هدف، به معنای کاهش وابستگی به واردات و تقویت تولید داخلی خواهد بود که امروز بیش از هر زمان دیگری ضرورت دارد.
وی با بیان اینکه برخی محصولات همچون ذرت و دانههای روغنی با ضریب خودکفایی حدود ۴۰ درصد همچنان فاصله زیادی با هدف تعیینشده دارند، افزود: این وضعیت نشان میدهد که دولت و دستگاههای اجرایی مرتبط باید با برنامهریزی دقیقتر و اقدامات جدیتر وارد عمل شوند. کوتاهی در این حوزه میتواند امنیت غذایی کشور را تحت تأثیر قرار دهد.
عسکری در پایان تأکید کرد: مجلس به عنوان نهاد نظارتی تلاش میکند اهداف سند توسعه در حوزه کشاورزی بر زمین نماند، در کمیسیون کشاورزی به صورت مستمر پیگیر عملکرد وزارت جهاد کشاورزی هستیم و انتظار داریم دولت با اجرای دقیق قوانین، زمینه تحقق خودکفایی ۹۰ درصدی محصولات اساسی را فراهم کند.