ایران مقصدی جذاب برای سرمایهگذاری آلمانی
رئیس اتاق مشترک بازرگانی ایران و آلمان گفت: ایران با برخورداری از منابع طبیعی، نیروی انسانی و بازاری بکر مقصدی جذاب برای سرمایهگذاری آلمانیها به شمار میآید و آلمان نیز از نظر برخورداری از فناوری یکی از پیشرفتهترین کشورهای دنیا به شمار میآید و این دو کشور میتوانند مکمل خوبی برای تحقق یک سرمایهگذاری مشترک و سودمند باشند

رئیس اتاق مشترک بازرگانی ایران و آلمان گفت: ها بر اقتصاد ایران سنگینی میکند سرمایهگذاران آلمانی تمایل خود را برای ورود به ایران به کل از دست ندادهاند. در یک نمونه شاهد ورود یک شرکت آلمانی به ایران برای سرمایهگذاری در تولید برق از طریق نیروگاههای خورشیدی بودهایم اما متاسفانه این شرکت با بدعهدی وزارت نیرو در زمینه پرداخت مطالبات مواجه شد.
شاهین اصغری، رئیس اتاق مشترک بازرگانی ایران و آلمان در گفتوگو با ایلنا از تاثیر توافق احتمالی ایران و امریکا بر تجارت دو کشور گفت و توضیح داد: مذاکره ایران و امریکا موضوعی پیچیده است که در آن اعتمادسازی میان طرفین در برهه زمانی کنونی مهمترین موضوع تلقی میشود با این حال جریان کلی مذاکرات تاکنون فضایی از امیدواری برای بهبود روابط و در ادامه رفع تحریمهایی که علیه ایران وضع شده را به وجود آورده است.
وی افزود: ایران با برخورداری از منابع طبیعی، نیروی انسانی و بازاری بکر مقصد جذابی برای سرمایهگذاری آلمانیها به شمار میآید و آلمان نیز از نظر برخورداری از فناوری یکی از پیشرفتهترین کشورهای دنیا به شمار میآید بنابراین این دو کشور از میتوانند مکمل خوبی برای تحقق یک سرمایهگذاری مشترک و سودمند در صورت رفع تحریمها باشند.
اصغری ادامه داد: فازهای توسعهای در کشور ما عقب افتاده است و صنایع ایران میتوانند با بهرهگیری از صنایع آلمان اقدام به توسعه و نوسازی خطوط کنند، نمونهای از پیامدهای ضعف زیرساختها که به دلیل تحریمها گریبانگیر کشور شده همین کمبود برق است در حالی که شرکتهای آلمانی از جمله شرکتهایی که در زمینه تولید برق از منابع تجدیدپذیر توانمند هستند به فناوریهای پیشرفتهای مجهز بوده و میتوانند در تولید برق با ایرانیها همکاری کنند. قابل توجه است که آلمان در تولید برق بادی پیشتاز جهان به شمار میآید.
رئیس اتاق مشترک بازرگانی ایران و آلمان اظهار کرد: حتی در شرایط کنونی که سایه تحریمها بر اقتصاد ایران سنگینی میکند سرمایهگذاران آلمانی تمایل خود را برای ورود به ایران به کل از دست ندادهاند. در یک نمونه شاهد ورود یک شرکت آلمانی به ایران برای سرمایهگذاری در تولید برق از طریق نیروگاههای خورشیدی بودهایم اما متاسفانه این شرکت با بدعهدی وزارت نیرو در زمینه پرداخت مطالبات مواجه شد.
وی خاطرنشان کرد: این گونه بدعهدیها به بیاعتمادی سرمایهگذار چه خارجی و چه داخلی میانجامد. در پی همین نارضایتی سرمایهگذاران در تولید انرژی است که کشور اینگونه با بحران کمبود برق مواجه شده است. این موضوع را میتوان به دیگر صنایع و ضعف زیرساختهای آنها نیز سرایت داد.
اصغری تصریح کرد: بنابراین مسائل بینالمللی ایران باید حل شود و شکی در آن نیست که این امر میتواند اقتصاد کشور را رشد دهد و مراودات تجاری را سادهتر کند. در سالهای ۱۳۹۶ و ۱۳۹۷ که تحریمها برداشته شد بیش از ۵۰ هیات بلندمرتبه آلمانی تنها به اتاق بازرگانی و صنایع ایران و آلمان آمدند و حضور آنها فعالانه و بابرنامه بود اما طرف ایرانی بدلیل عدم آمادگی و نداشتن برنامه نتوانست از فرصت یادشده آنچنان که شایسته است بهره ببرد.
وی در پایان آخرین آمار تجاری ایران و آلمان را نیز تشریح کرد و گفت: تجارت ایران و آلمان در کل سال گذشته میلادی به یک میلیارد و ۴۰۰ میلیون یورو رسید و همچنان واردات ایران از آلمان بر صادرات ما به این کشور غلبه دارد.