افزایش قیمت نفت در سایه تحریم‌ها و کاهش عرضه جهانی

در پی تهدید تحریم‌های جدید آمریکا علیه روسیه، کاهش دکل‌های حفاری آمریکا و هشدار آژانس بین‌المللی انرژی درباره محدودیت عرضه، قیمت جهانی نفت در معاملات روز جمعه افزایش یافت.

افزایش قیمت نفت در سایه تحریم‌ها و کاهش عرضه جهانی
پژواک کارفرما -

قیمت نفت در معاملات روز جمعه بازار جهانی، تحت تاثیر چشم انداز تحریم‌ها و تعرفه‌های آمریکا علیه روسیه و گزارش آژانس بین‌المللی انرژی درباره محدودتر بودن عرضه، بیش از ۲ درصد صعود کرد.

به گزارش ایسنا، بهای معاملات نفت برنت با یک دلار و ۷۲ سنت معادل ۲.۵ درصد افزایش، در ۷۰ دلار و ۳۶ سنت در هر بشکه بسته شد. بهای معاملات وست تگزاس اینترمدیت آمریکا با یک دلار و ۸۸ سنت معادل ۲.۸ درصد افزایش، در ۶۸ دلار و ۴۵ سنت در هر بشکه بسته شد. برای کل هفته، نفت برنت سه درصد و شاخص نفت آمریکا، حدود ۲.۲ درصد رشد هفتگی داشت.

آژانس بین‌المللی انرژی (IEA)، اعلام کرد بازار نفت جهانی ممکن است از آنچه به نظر می‌رسد، دچار محدودیت عرضه بیشتری باشد.

فیلیپ فلاین، تحلیلگر ارشد گروه پرایس فیوچرز، گفت: بازار در حال درک این موضوع است که عرضه محدود است.

شرکت خدمات انرژی بیکر هیوز اعلام کرد که شرکت‌های انرژی آمریکا، هفته گذشته، تعداد دکل‌های نفت و گاز طبیعی فعال را برای یازدهمین هفته متوالی کاهش دادند. آخرین باری که این اتفاق افتاد، ژوئیه ۲۰۲۰ بود که همه‌گیری کرونا، تقاضا برای سوخت را کاهش داده بود.

با وجود محدودیت عرضه کوتاه ‌مدت بازار، آژانس بین‌المللی انرژی پیش‌بینی کرد رشد عرضه بالاتری در سال جاری وجود داشته باشد و در عین حال، چشم‌انداز خود را برای رشد تقاضا کاهش داد که نشان‌دهنده مازاد عرضه در بازار است.

تحلیلگران کومرس بانک گفتند: اوپک پلاس به سرعت و به میزان قابل توجهی، شیرختی نفت را باز خواهد کرد. تهدید عرضه بیش از حد قابل توجه وجود دارد. با این حال، در کوتاه‌ مدت، قیمت نفت همچنان پشتیبانی می‌شود.

الکساندر نواک، معاون نخست‌وزیر روسیه، با اشاره به چشم‌انداز قیمت کوتاه‌ مدت، گفت که روسیه در سه ماهه اوت تا سپتامبر، مازاد تولید خود را در مقایسه با سهمیه اوپک پلاس امسال جبران خواهد کرد.

یکی دیگر از نشانه‌های تقاضای قوی در کوتاه مدت، احتمال ارسال حدود ۵۱ میلیون بشکه نفت توسط عربستان سعودی در ماه اوت به چین است که بزرگترین محموله از این نوع در بیش از دو سال گذشته محسوب می‌شود.

با این حال، اوپک در گزارش چشم‌انداز جهانی نفت ۲۰۲۵ که پنجشنبه گذشته منتشر شد، پیش‌بینی‌های بلندمدت خود را برای تقاضای جهانی نفت در دوره ۲۰۲۶ تا ۲۰۲۹، به دلیل کاهش تقاضای چین، کاهش داد.

وزارت انرژی عربستان سعودی روز جمعه اعلام کرد که این کشور کاملا به هدف تولید داوطلبانه اوپک پلاس پایبند بوده است.

دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا، پنجشنبه گذشته، به شبکه ان‌بی‌سی نیوز گفت که روز دوشنبه «بیانیه مهمی» در مورد روسیه صادر خواهد کرد، اما توضیح بیشتری نداد.

بر اساس گزارش رویترز، کمیسیون اروپا قصد دارد هفته جاری به عنوان بخشی از پیش‌نویس بسته تحریم‌های جدید، سقف شناور قیمت نفت روسیه را پیشنهاد دهد، اما روسیه اعلام کرد که «تجربه خوبی» در مقابله و به حداقل رساندن چنین چالش‌هایی دارد.

انتهای پیام
۴۴۲۴
دیدگاه
آخرین‌های اقتصادی
آخرین اخبار
پربازدیدها