کالا برگ فعلا برای سه دهک/بسته ۵ بخشی دولت برای جبران خسارت واحدهای تولیدی

سیاست دولت همان هفت دهک تعیین شده است اما طبق اولویت‌های بودجه‌ای فعلا فقط دهک‌های اول تا سوم که حدود ۲۸ میلیون نفر هستند، می‌توانند ۱۱ قلم کالا را دریافت کنند و به بقیه دهک‌های نیز به مرور اختصاص می‌یابد.

 کالا برگ فعلا  برای سه دهک/بسته 5 بخشی دولت برای جبران خسارت واحدهای تولیدی
پژواک کارفرما -

سخنگوی دولت توضیحاتی درباره اقلام و جزئیات دریافت کالابرگ الکترونیکی ارائه کرد. 

به گزارش ابرار اقتصادی،  فاطمه مهاجرانی در پاسخ به سوال خبرنگاری پیرامون بحث کالابرگ، با اشاره به دلیل حذف پنج دهک از یارانه کالابرگ گفت: سیاست دولت همان هفت دهک تعیین شده است اما طبق اولویت‌های بودجه‌ای فعلا فقط دهک‌های اول تا سوم که حدود ۲۸ میلیون نفر هستند، می‌توانند ۱۱ قلم کالا را دریافت کنند و به بقیه دهک‌های نیز به مرور اختصاص می‌یابد.

فاطمه مهاجرانی، سخنگوی دولت در خصوص بسته های حمایتی جهت افزایش همبستگی مردم، گفت: قدردان مردم هستیم، اما این قدردانی نباید صرفاً زبانی باشد، بلکه باید در عمل نیز محقق شود. در این مدت هماهنگی‌های خوبی با گمرک، وزارت جهاد کشاورزی، وزارت صنعت، معدن و تجارت و وزارت راه و شهرسازی جهت تسریع در تخلیه کالاهای موجود در گمرکات صورت گرفته است. در این میان، سازمان ملی استاندارد عملکرد مطلوبی داشت. همچنین سازمان غذا و دارو، که وظیفه بررسی سلامت کالاهای وارداتی را بر عهده دارد، به‌هیچ‌وجه از مسئولیت خود عدول نکرد و جا دارد صمیمانه از طرف مردم از این سازمان‌ها تشکر کنیم.

وی با بیان این که نگاه دولت حمایت از معیشت مردم، تقویت اقتصاد و ایجاد نگرشی نو در گفت‌وگو با مردم است، افزود: در زمینه توزیع کالاهای اساسی، تاکنون ۲۱۰ هزار تن برنج، ۲۰۰ هزار تن روغن، ۱۰۵ هزار تن شکر، ۴۰ هزار تن آرد و مقادیر زیادی نهاده دامی جابه‌جا شده است که فقط ۲۵ درصد از این اقلام تاکنون مصرف شده است. نکته مهم‌تر اینکه ذخایر استراتژیک کشور همچنان دست‌نخورده باقی مانده است.

مردم حق دارند که پناهگاه و جان‌پناه داشته باشند

مهاجرانی همچنین در پاسخ به سوالی درباره ضرورت مدیریت پناهگاه‌ها در صورت تکرار تجاوز علیه کشور گفت: مردم حق دارند که پناهگاه و جان‌پناه داشته باشند. حتی اگر در عمل فرصت استفاده از آن پیش نیاید، وجود پناهگاه‌ها به مردم احساس امنیت روانی می‌دهد. از همان روز نخست، پیگیری‌هایی با اماکن مختلف از جمله مترو انجام شد. برخی ایستگاه‌های مترو باز بودند، برخی به‌دلیل ملاحظات امنیتی بسته شده بودند و برخی نیز به‌صورت نیمه‌فعال فعالیت داشتند. به‌طور کلی، متروها، پارکینگ‌های عمومی، مساجد و مدارس به‌عنوان مکان‌های امن شناخته می‌شوند. ما موظف هستیم زیرساخت‌های لازم برای حفظ امنیت مردم را فراهم کنیم. البته بحران‌ها صرفاً به جنگ محدود نمی‌شوند؛ زلزله نیز از جمله مخاطرات مهم است که باید برای آن‌ها پیش‌بینی‌ها و آمادگی‌های لازم را داشت.

برای همه سناریوهای تهدید آماده‌ایم

سخنگوی دولت در پاسخ به پرسشی درباره برنامه‌ها و تدابیر دولت برای اخراج اتباع غیرقانونی از کشور، اظهار کرد: تصمیماتی که از سوی وزارت کشور اتخاذ شده، به‌طور کامل اجرا خواهد شد. طبیعتاً در این زمینه، علاوه بر سیاست‌های داخلی، موضوعات دیپلماتیک نیز به‌موازات آن پیگیری می‌شود تا شرایطی فراهم شود که اتباع غیرمجاز بتوانند در کشورهای خود سکونت داشته باشند.

وی افزود: البته امیدواریم هیچ کشوری آن‌چنان ناامن نشود که مردم آن مجبور به مهاجرت شوند. نباید فراموش کرد که منطقه خاورمیانه به‌دلیل دخالت‌های مکرر بیگانگان با بحران مهاجرت روبه‌رو شده است. بسیاری از مهاجرانی که از نقاط مختلف این منطقه مهاجرت می‌کنند، به‌دلیل مداخلات مشخص و گسترده قدرت‌های خارجی ناچار به ترک سرزمین خود شده‌اند. اگر این بازیگران به قلمرو خود بازگردند و اجازه دهند مردم هر کشور، خود مدیریت امورشان را به دست گیرند، پدیده مهاجرت غیرقانونی به‌شکل محسوسی کاهش خواهد یافت.

در ادامه، سخنگوی دولت درباره احتمال تجهیز ایران به جنگنده در پاسخ به تهدیدات رژیم صهیونیستی، با توجه به سابقه این رژیم در نقض آتش‌بس، گفت: وزیر محترم امور خارجه در این روزها تلاش‌های دیپلماتیک گسترده‌ای را دنبال کرده‌اند و پیام روشنی نیز در این‌باره اعلام کردند مبنی بر اینکه "ایران، لبنان نیست". طبیعتاً ما برای تمام سناریوهای ممکن آمادگی کامل داریم. با این حال، برای دریافت جزئیات بیشتر در این زمینه، پیشنهاد می‌کنم با سخنگوی محترم نیروهای مسلح گفت‌وگو کنید.

طبق اصول NPT ما حق تعلیق همکاری با آژانس داریم

مهاجرانی در پاسخ سوالی، به برنامه دولت جمهوری اسلامی ایران پس از تعلیق همکاری با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی اشاره کرده و گفت: طبق اصول NPT حمله به تأسیسات هسته‌ای جمهوری اسلامی ایران محکوم است. همچنین طبق اصول NPT ما حق تعلیق همکاری داریم و ما کاملاً قانونی رفتار می‌کنیم. نکته سوم اینکه ما داشته‌ها و توانمندی‌های خودمان و مصالح ملی‌مان را کاملاً می‌شناسیم؛ رضا در صورتی که این موضوع به قانون تبدیل شود مطابق موضوعاتی که باید به آنها بر اساس مصالح ملی برخورد کنیم،درباره آن تصمیم گیری خواهیم کرد.

مهاجرانی در پاسخ به سوالی درباره رویکرد دولت نسبت به ادامه مذاکرات گفت: دولت از ابتدای روی کار آمدن موضوع مذاکره را دنبال کرد؛ کما اینکه مذاکره در دولت سیزدهم هم دنبال می‌شد و موضوعی نبود که بگوییم کلاً متوقف شده بود. اما تناقض‌گویی‌های طرف مقابل هست که کار را دشوار می‌کند و این دقیقاً موضوعی بود که شاهد آن بودیم.

بی‌اطمینان هستیم ولی هیچ وقت مسیر مذاکره را ترک نکرده‌ایم

مهاجرانی افزود: ما در وسط راه مذاکره بودیم و قرار بود یکشنبه در مسقط برنامه‌های ایران برای انرژی صلح آمیز هسته‌ای‌مان را ارائه دهیم و بگوییم ما با توافق بر روی این بسته موافق هستیم ولی چه شد؟ در عین حالی که بی‌اطمینان هستیم ولی هیچ وقت مسیر مذاکره را ترک نکرده‌ایم و نمی‌کنیم. این موضوع حداقل در دو دهه اخیر کاملاً ثابت شده است دنیا شاهد تک تک این روزها هست و می‌داند که کسی که برجام را نوشت و پای او ایستاد و قطعنامه مفصل ۲۲۳۱ را هم از آن گرفت ایران بود و کسی که از آن خارج شد کس دیگری بود. فلذا ما اهل مذاکره و دیپلماسی هستیم دیپلماسی ما با کشورهای همسایه این موضوع را نشان می‌دهد. ما مخاصمه خودمان را با کشورهایی که با آنها قطع رابطه داشتیم حل کردیم چون اعتقاد داریم دیپلماسی ابزاری است که با تکمیل میدان می‌تواند کشور را به پیروزی برساند.

وی افزود: ما مشکلاتمان را با عربستان سعودی حل کردیم و مشکلمان با مصر نیز حل شده است و همه سناریوهای ما آماده است.

سخنگوی دولت در پاسخ خود به پرسشی مبنی بر اینکه برنامه دولت برای جبران خسارت واحدهای تولیدی چه خواهد بود و از کی عملی خواهد شد، بیان کرد: دولت بسته شامل ۵ بخش را آماده کرده که در محور مالی ارائه تنفس و تقسیط بدهی‌ها به خصوص برای چک‌های برگشتی است. دومین موضوع تأمین تسهیل تأمین مالی واحدهای منتخب آسیب دیده از طریق خط اعتباری و پیش بینی حداقل وثائق است. موضوع بعدی تأمین ارز هست که در راستای تمدید رفع تعهد ارزی و استمهال اخذ مابه التفاوتی که ناشی از تأخیر گمرک مقصد بوده، تمدید کلیه مجوزهای کسب و کار، تأمین برق و سوخت مورد نظر و فرآورده‌های نفتی و تعیین ۱۰ مرکز لجستیکی برای ترانزیت کالاها از گمرکات به این مراکز و همچنین موضوع بازرگانی هست که در راستای ثبت سفارش، امور گمرکی و تمدید خودکار کارت بازرگانی صورت گرفته است.

انتهای پیام
۴۳۲۴
دیدگاه
آخرین‌های اقتصادی
آخرین اخبار
پربازدیدها