رئیس دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان:
بسیج دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان پس از انفجار اسکله شهید رجایی/مدیریت بحران وزارت بهداشت با اعزام تیمهای تخصصی درمانی به هرمزگان
رئیس دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان ضمن قدردانی از اقدام وزارت بهداشت در خصوص ارسال فوری دهها دستگاه تجهیزات پزشکی پیشرفته به بیمارستان شهید محمدی بندرعباس، گفت: در شرایطی که استان با یکی از سختترین بحرانهای چند سال اخیر روبرو شده، دریافت این حجم از تجهیزات پیشرفته در چنین بازه زمانی کوتاهی، یک رکورد بیسابقه در تاریخ پزشکی استان محسوب میشود.

دکتر پژمان شاهرخی، با تشکر از اقدام سریع وزارت بهداشت اظهار داشت: در شرایطی که استان ما با یکی از سختترین بحرانهای چند سال اخیر روبرو شده، این حمایت بیدریغ وزارت بهداشت واقعاً جانبخش است. دریافت این حجم از تجهیزات پیشرفته در چنین بازه زمانی کوتاهی، یک رکورد بیسابقه در تاریخ پزشکی استان محسوب میشود.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان، افزود: کارشناسان حوزه مدیریت بحران معتقدند این اقدام وزارت بهداشت میتواند الگویی برای پاسخگویی به بحرانهای آینده باشد. حوادث مشابه در گذشته نشان داده بود که فقدان تجهیزات کافی میتواند تلفات انسانی را بهطور چشمگیری افزایش دهد. اما این بار با برنامهریزی دقیق و واکنش سریع مسئولان، چهره دیگری از مدیریت بحران در کشور به نمایش گذاشته شده است.
به گفته وی، در اقدامی سریع و تصمیمی تاریخی، سید محمدحسن ظفرقندی، وزیر بهداشت درمان و آموزش پزشکی، با صدور دستوری فوری و ویژه، موجی از امید را به استان بحرانزده هرمزگان آورد. این تصمیم قاطع که در کمتر از ۶ ساعت پس از حادثه دلخراش انفجار اسکله شهید رجایی اتخاذ شد، شامل ارسال فوری دهها دستگاه تجهیزات پزشکی پیشرفته و حیاتی به بیمارستان شهید محمدی بندرعباس است تا ظرفیت درمانی استان در سختترین شرایط ممکن، بهصورت تصاعدی افزایش یابد.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان، همچنین از تلاشهای بیوقفه هلال احمر، آتشنشانی، ارتش، کادر درمان، دیگر دانشگاههای علوم پزشکی و تمامی افرادی که در امدادرسانی به حادثهدیدگان انفجار اسکله شهید رجایی یاری رساندند، صمیمانه تشکر و قدردانی کرد و تأکید کرد که این همدلی و همکاری بینظیر، نقش کلیدی در کاهش آلام مردم و مدیریت مؤثر این بحران داشته است.
به گزارش پژواک کارفرما، معاون درمان وزارت بهداشت هم در گفتوگویی تصریح کرد: این تصمیم در جلسه فوقالعاده شورای مدیریت بحران وزارت بهداشت گرفته شد و تمامی دستگاهها با بالاترین استانداردهای جهانی و از بهترین برندهای موجود در بازار انتخاب شدهاند. ما تمام تلاش خود را به کار گرفتهایم تا این تجهیزات در کوتاهترین زمان ممکن به دست تیمهای درمانی هرمزگان برسد.»
دکتر سجاد رضوی، اضافه کرد: هم اکنون تیمهای فنی وزارت بهداشت در حال نصب و راهاندازی این تجهیزات در بیمارستان شهید محمدی هستند. این در حالی است که به گفته منابع آگاه، وزارت بهداشت برنامهریزی کرده است تا با اعزام تیمهای تخصصی از مراکز درمانی تراز اول کشور، ظرفیتهای درمانی هرمزگان را بهصورت پایدار ارتقا دهد. این اقدام نهتنها پاسخگوی نیازهای فعلی خواهد بود، بلکه زیرساختی مستحکم برای مدیریت بحرانهای احتمالی آینده در منطقه ایجاد میکند.
گفتنی است، بر اساس اطلاعات رسمی منتشر شده از سوی دفتر وزیر بهداشت، این محموله بیسابقه پزشکی که با هماهنگی کامل هیأت امنای صرفهجویی ارزی وزارت بهداشت تأمین شده است، شامل پیشرفتهترین دستگاههای تشخیصی و درمانی روز دنیا میشود. در صدر این فهرست، یک دستگاه سیتیاسکن ۱۶ اسلایس از برند پیشرو توشیبا قرار دارد که میتواند تحولی اساسی در تشخیص سریع و دقیق مصدومان حادثه ایجاد کند.
همچنین وزارت بهداشت با درک حساسیت شرایط، اقدام به ارسال ۱۰ دستگاه دیسی شوک (دفیبریلاتور) و ۱۰ دستگاه الکتروکاردیوگراف (نوار قلب) پیشرفته کرده است. این در حالی است که ۲۰۰ دستگاه برانکارد استاندارد، ۱۰۰ دستگاه پمپ سرنگ دقیق و ۵۰ دستگاه تشک مواج ویژه بیماران بستری نیز در این محموله اضطراری گنجانده شدهاند. تکمیل کننده این مجموعه حیاتی، یک دستگاه گرافی دیجیتال رادیولوژی با قابلیتهای تصویربرداری فوق پیشرفته است.