در همایش روز جهانی استانداردهای حلال مطرح شد؛

ایران خواستار استاندارد واحد حلال در کشورهای اسلامی شد/اعطای۲۶ هزار نشان استاندارد حلال در ایران

رئیس سازمان ملی استاندارد با اعلام تدوین ۱۸ استاندارد ملی حلال و اعطای ۲۶ هزار نشان استاندارد به تولیدکنندگان این حوزه، از ضرورت ایجاد نظام یکپارچه استانداردهای حلال در کشورهای اسلامی خبر داد.

 ایران خواستار استاندارد واحد حلال در کشورهای اسلامی شد/اعطای۲۶ هزار نشان استاندارد  حلال در ایران
پژواک کارفرما -

رئیس سازمان ملی استاندارد با بیان اینکه ایران ۱۸ استاندارد ملی در زمینه حلال دارد، گفت: تاکنون ۲۶ هزار نشان استاندارد به تولید کنندگان محصولات حلال اعطا شده است.

به گزارش ایرنا، فرزانه انصاری روز چهارشنبه در همایش روز جهانی استانداردهای حلال با رویکرد توسعه تجارت صنعت حلال در بازارهای جهانی افزود: در حال حاضر سکونداری نظام استاندارد حلال و تدوین مصوبات شورای حلال را در دستور کار داریم.

رئیس سازمان ملی استاندارد ایران اظهار داشت: اولین استاندارد صنعت حلال مربوط به ۲۰۰ سال گذشته است اما نخستین استاندارد حلال ایران به سال۱۳۸۸ باز می گردد.

محصول حلال ایران با سخت گیرانه‌ ترین ضوابط فقهی برای تمامی مذاهب تولید می شود

 مهدی رنجبران مسئول حوزه نمایندگی ولی‌فقیه در سازمان دامپزشکی کشور نیز در این همایش با بیان اینکه ایران با ضوابط دستورالعمل‌های سختگیرانه فقهی محصول حلال برای تمامی مذاهب اسلامی تولید می کند، افزود: نشان حلال یک فرصت اقتصادی بزرگ برای فعالان حوزه تجارت است و زمانی که این نشان روی یک محصول درج می‌ شود، بدون نیاز به گفت‌ و گو یا مذاکره پیام شریعت اسلام را به مخاطب منتقل می‌ کند.

وی نشان حلال را به معنای ایجاد اعتماد و اطمینان در میان مصرف کنندگان دانست با تاکید بر لزوم ایجاد ساختارهای دقیق نظارتی برای تقویت اعتماد جهانی به محصولات حلال گفت: اگر می‌ خواهیم به سازمان‌ های جهانی اعتماد بدهیم باید ابتدا ضوابط و دستورالعمل‌ های دقیق و کامل تدوین شده و سپس نظارت‌ های میدانی و جدی بر اجرای آنها اعمال شود.

رنجبران با اشاره به ساختار نظارتی فعلی در کشور افزود: در حال حاضر در حدود ۶۳۰ کشتارگاه فعال کشور، بالغ بر ۸۰۰ ناظر شرعی به صورت میدانی و لحظه‌ ای حضور دارند و این نظارت‌ ها نه به صورت موردی یا آزمایشگاهی بلکه به‌ صورت کامل و عملیاتی انجام می‌ شود یعنی همه ذبح‌ ها و فرآیندها باید تحت نظارت دقیق از نظر علیت، طهارت و شرعیت باشند.

مسئول حوزه نمایندگی ولی‌فقیه در سازمان دامپزشکی کشور با بیان اینکه دستورالعمل های مورد نیاز در زمینه استاندارد حلال در محصولات دامی تدوین و اجرایی شده است، افزود: تحت نظارت ما با سخت‌ گیرانه‌ ترین معیارهای فقهی تطابق دارند یعنی این محصولات نه‌ تنها برای شیعیان بلکه برای تمام مذاهب اسلامی قابل مصرف هستند.

انتهای پیام
۳۹۶۷
دیدگاه
آخرین‌های اقتصادی
آخرین اخبار
پربازدیدها