مرکز پژوهش‌های اتاق ایران گزارش داد؛

انجماد محیط کسب‌وکار در زمستان/وضعیت مساعدتر خوزستان، خراسان و زنجان نسبت به سایر استان‌ها

نتایج حاصل از پایش ملی محیط کسب‌وکار ایران در زمستان ۱۴۰۳ از رسیدن این شاخص به ۶.۰۱ (نمره بدترین ارزیابی ۱۰ است) حکایت دارد که نسبت به فصل پاییز (با میانگین ۵.۹۶) اندکی نامساعدتر شده است.

انجماد محیط کسب‌وکار در زمستان/وضعیت مساعدتر خوزستان، خراسان و زنجان نسبت به سایر استان‌ها
پژواک کارفرما -

بررسی‌های مرکز آمار و اطلاعات اقتصادی مرکز پژوهش‌های ایران حاکی از این است که در زمستان ۱۴۰۳ فعالان اقتصادی مشارکت‌کننده در پایش ملی محیط کسب‌وکار، به ترتیب سه مؤلفه «غیرقابل‌ پیش‌بینی بودن و تغییرات قیمت مواد اولیه و محصولات»، «دشواری تأمین مالی از بانک‌ها» و «بی‌ثباتی سیاست‌ها، قوانین و مقررات و رویه‌های اجرایی ناظر بر کسب‌وکار» را نامناسب‌ترین مؤلفه‌های محیط کسب‌وکار کشور نسبت به سایر مؤلفه‌ها ارزیابی کرده‌اند.

بر اساس یافته‌های طرح، میانگین ظرفیت فعالیت (واقعی) بنگاه‌های اقتصادی شرکت‌کننده در فصل زمستان ۱۴۰۳ معادل ۴۱.۳۵ درصد بوده است که نسبت به پاییز ۱۴۰۳ (۴۰.۷۲ درصد) افزایش بسیار جزئی ۰.۶۳ درصدی داشته است.

 بر اساس نتایج این پایش در زمستان ۱۴۰۳، وضعیت محیط کسب‌وکار در بخش خدمات (۵.۹۷) در مقایسه با بخش‌های کشاورزی (۵.۹۱) و صنعت (۵.۸۷) نامناسب‌تر ارزیابی شده است.

در بین رشته فعالیت‌های اقتصادی برحسب طبقه‌بندی استاندارد ISIC.rev۴، رشته‌های «آموزش»، «مالی و بیمه» و «اداری و خدمات پشتیبانی دارای بهترین وضعیت محیط کسب‌وکار بوده‌اند و رشته فعالیت‌های «سایر فعالیت‌های خدماتی»، «خدمات مربوط به تأمین جا و غذا» و «حمل‌ونقل و انبارداری» بدترین وضعیت محیط کسب‌وکار را در مقایسه با سایر رشته فعالیت‌های اقتصادی در کشور داشته‌اند.

به گزارش اتاق ایران آنلاین، همچنین بر اساس یافته‌های این طرح در زمستان ۱۴۰۳ استان‌های خوزستان، خراسان رضوی و زنجان به ترتیب دارای مساعدترین وضعیت محیط کسب‌وکار نسبت به سایر استان‌ها ارزیابی شده‌اند.

شاخص محیط کسب‌وکار بر اساس نظریه عمومی کارآفرینی شین

بر اساس نظریه عمومی کارآفرینی شین، شاخص ملی محیط کسب‌وکار ایران در زمستان 1403، عدد 6.16 (عدد 10 بدترین ارزیابی است) به دست آمده است که مشابه فصل گذشته و به‌صورت بسیار جزئی نامناسب‌تر از وضعیت این شاخص در ارزیابی فصل گذشته (پاییز 1403 با میانگین 6.15) است.

طبق محاسبات، میانگین ارزیابی محیط اقتصادی عدد 6.68 است که در ارزیابی فصل گذشته عدد 6.67 حاصل شده بود و میانگین ارزیابی محیط نهادی عدد 5.74 است که در فصل گذشته عدد 5.72 ارزیابی شده بود.

بر این اساس، محیط قانونی و حقوقی با عدد 5.33 و محیط مالی با عدد 8.29 به ترتیب مساعدترین و نامساعدترین محیط‌ها بر اساس نظریه عمومی کارآفرینی شین بوده‌اند. لازم به ذکر است که شاخص شین به دلیل در نظر گرفتن وزن عوامل مختلف در محاسبه، از دقت بیشتری نسبت به شاخص کل کشور برخوردار است.

انتهای پیام
۳۸۳۲
دیدگاه
آخرین‌های تشکل‌ها
آخرین اخبار
پربازدیدها