اختصاصی/به بهانه یک‌سالگی دولت پزشکیان؛

دولت وفاق در یک سالگی؛ از وعده رفع فیلترینگ تا مذاکره غیرمستقیم/وحدت ملی، کلید عبور از بحران‌ها

زهره مجتهدزاده

آنچه جامعه ایرانی ما در حال حاضر به آن نیاز دارد، حفظ وحدت ملی، انسجام و پایداری وفاق است، همان وفاق و همبستگی که در طول ۱۲ روز حمله ناجوانمردانه اسرائیل به ایران، بین مردم و مسئولین شکل گرفت و به یقین حفظ و ادامه آن، دولت یک ‌ساله را برای عبور از روزهای سخت و شرایط فعلی کشور یاری خواهد کرد.

دولت وفاق در یک سالگی؛ از وعده رفع فیلترینگ تا مذاکره غیرمستقیم/وحدت ملی، کلید عبور از بحران‌ها
پژواک کارفرما -

پانزدهم تیر ۱۴۰۳، مسعود پزشکیان در مرحله دوم انتخابات با ۱۶ میلیون و ۳۸۴ هزار و ۴۰۳ رای، به عنوان نهمین رئیس جمهور ایران انتخاب شد.

با تروراسماعیل هنیه، رئیس دفتر سیاسی حماس در فردای مراسم تحلیف(دهم مرداد) زنگ جنگ به صدا درآمد و معلوم شد دولت چهاردهم و کشور باید آرایش جنگی در مقابل دشمن خارجی به خود بگیرد و گرفت.

اما مسعود پزشکیان در آغاز به کار دولت چهاردهم باید در مقابل مخالفان داخلی هم آرایشی جنگی از نوعی دیگر ترتیب می‌داد و از همین رو، با شعار وفاق ملی اعلام کرد که از نیروهای شایسته جریان‌های مختلف در دولت استفاده خواهد کرد، کاری که رئیس‌جمهورهای قبلی انجام ندادند.

او در راستای کاهش تنش‌ها و دعواهای سیاسی داخلی، دولت خود را «دولت وفاق» نام نهاد و مجلس هم شاید تحت تاثیر همین نام به همه وزرای معرفی شده در روز ۳۱ مرداد، رای اعتماد داد.

پس از انتخاب کابینه، رئیس جمهور نهم ایران در مسیر تحقق وفاق ملی، رفع ناترازی‌های چندگانه کشور، شیوه پرداخت یارانه‌ها، کاهش تورم، حل مشکلFATF، رفع فیلترینگ، تحول در نظام آموزشی و بهداشت و درمان، توجه به پرداخت معوقات بازنشستگان و اصلاح شرکت‌های زیان‌ده دولتی، مشاوره‌های مستمر با بخش خصوصی و... را در دستور کار دولت خود قرار داد و در این میان رفع فیلترینگ که یکی از وعده‌های جنجالی رئیس جمهور در دوران انتخابات بود و مخالفان زیادی هم داشته و دارد، تحقق یافت، حتی اگر به گفته مخالفان او تنها منحصر به یک یا چند سکو باشد.

اقدامات دولت پزشکیان در نصب پنل‌های خورشیدی در دستگاه‌های دولتی، رفع فیلتر برخی سکوهای خارجی، تصویب پالرمو و بررسی CFT در مجمع تشخیص مصلحت، ساماندهی و اخراج اتباع غیر مجاز خارجی، توزیع منظم کالابرگ، پرداخت بخشی از معوقات بازنشستگان و... در این مدت کوتاه بر کسی پوشیده نیست و همچنین تلاش این دولت از تقویت سیاست خارجی و همسایگی تا انجام مذاکره غیرمستقیم با آمریکا در میان فشار و بلوای مخالفان را می‌توان نشان از عزم رئیس جمهور بر تحقق وعده‌های انتخاباتی‌اش قلمداد کرد.

در کابینه پزشکیان برای اولین بار چهار زن حضور دارند که یکی از آنها وزیر است و باز هم برای اولین بار بعد از انقلاب، در دولت چهاردهم استاندار اهل سنت، عرب و بلوچ انتخاب شده است و در این میان جذب مشارکت زنان، اقوام و مذاهب در بخش‌های مدیریتی و اجرایی کشور و نیز عدم اجرای قانون عفاف و حجاب را نمی‌توان نادیده گرفت.

دولت چهاردهم که هنوز به یک‌سالگی عمر خود هم نرسیده، با تمام قوای خود سعی در حل ناترازی‌های انرژی و بانکی، جذب سرمایه‌گذاری برای تولید، کاهش تورم و حل مشکلات معیشتی از راه‌های مختلف دارد و در این مسیر با حضور در اجلاس‌هایی نظیر بریکس، اکو و ...در راستای گسترش روابط با همسایگان، علاوه بر ارائه تصویری صلح‌طلب از ایران به جهان، به دنبال یافتن بازارهای هدف برای صادارت کشورمان است.

پزشکیان در این مسیر پرپیچ و خم یک‌ساله، با مشکلات متعدد داخلی دست و پنجه نرم کرد از جمله استیضاح عبدالناصر همتی، وزیر اقتصاد که به گفته کارشناسان بیش از آنکه مبنای اقتصادی داشته باشد به دلایل سیاسی بود و همچنین با مخالفت‌های متعدد دیگری مواجه شد، درحالی که هنوز عمر دولت او یک سال نشده است.

اگرچه در همین مدت کوتاه عمر دولت چهاردهم، ناکارآمدی‌هایی از سوی برخی اعضای کابینه دیده می‌شود اما شرایط اقتصادی و به خصوص جنگ ۱۲ روزه و تحمیل خسارت‌های مادی و معنوی به کشور، سعه صدر بیشتری را از سوی جناح‌های سیاسی در خصوص نقد عملکرد پزشکیان و کابینه او می‌طلبد.

آنچه جامعه ایرانی ما در حال حاضر بیش از هر چیزی به آن نیاز دارد، حفظ وحدت ملی، انسجام و پایداری وفاق است، همان وفاق و همبستگی که در طول ۱۲ روز حمله ناجوانمردانه اسرائیل به ایران، بین مردم و مسئولین شکل گرفت و به یقین حفظ و ادامه آن، دولت یک ‌ساله را برای عبور از روزهای سخت و شرایط فعلی کشور یاری خواهد کرد.

انتهای پیام
۴۳۷۳
دیدگاه
آخرین‌های سیاسی
آخرین اخبار
پربازدیدها