اخبار «ILO»/نوآوری باید حقوق و سلامت کارگران را حفظ کند
ژنو- مدیرکل سازمان بینالمللی کار در پیامی به مناسبت روز جهانی ایمنی و سلامت در محیط کار، تأکید کرد: ما مسئولیت داریم اطمینان حاصل کنیم که فناوری در جهت خیر استفاده میشود. به همین دلیل است که گذار دیجیتال باید انسانمحور باشد و محیط کار را ایمنتر، سالمتر، پایدارتر و فراگیرتر کند.

مدیرکل سازمان بینالمللی کار (ILO)، به مناسبت ۸ اردیبهشت ۱۴۰۴، روز جهانی ایمنی و سلامت در محیط کار، خواستار بهرهگیری از فناوری برای ایجاد محیطهای کاری ایمنتر و سالمتر شد، در عین حال تأکید کرد که نوآوری باید حقوق و سلامت کارگران را حفظ کند.
روز جهانی ایمنی و سلامت در محیط کار است. هر کارگر، به هر شکلی، حق داشتن محیط کاری ایمن و سالم را دارد. این یک حق اساسی است. با این حال، میلیونها کارگر در سراسر جهان همچنان به دلیل شرایط کاری جان خود را از دست میدهند، آسیب میبینند یا بیمار میشوند. تعداد زیادی از آنها در تلاش برای کسب معاش، جان خود را از دست میدهند.
مدیرکل سازمان بینالمللی کار در پیام خود تأکید کرد: «ما باید این وضعیت را تغییر دهیم. استفاده مناسب از فناوری میتواند به ما کمک کند تا گامهای مهمی در این زمینه برداریم. هوش مصنوعی و فناوریهای دیجیتال میتوانند محیط کار را به فضایی ایمنتر و سالمتر تبدیل کنند.»
در این پیام آمده است که رباتیک، اتوماسیون و هوش مصنوعی میتوانند در محیطهای خطرناک فعالیت کنند و خطرناکترین وظایف مانند کار در دماهای شدید، جابجایی مواد سمی یا فعالیت در مناطق حادثهدیده را بر عهده بگیرند. این فناوریها همچنین میتوانند فشار فیزیکی را کاهش دهند، از مراقبان در بیمارستانها حمایت کنند، در بلند کردن اجسام سنگین در ساخت و ساز کمک نمایند و کارهای تکراری در کارخانهها را کاهش دهند.
به گزارش پژواک کارفرما، حسگرهای هوشمند و نظارت دیجیتال میتوانند خطرات را قبل از وقوع حوادث تشخیص دهند، کیفیت هوا را بررسی کنند، خستگی را ردیابی نمایند یا نسبت به حرکات و رفتارهای ناایمن هشدار دهند.
با این حال، نوآوری میتواند خطرات قابل توجهی نیز به همراه داشته باشد. افزایش نظارت بر کارگران و مدیریت الگوریتمی میتواند حقوق، کرامت و سلامت کارگران را تهدید کند. فناوریهای جدید همچنین میتوانند خطرات جدیدی را معرفی کنند که هنوز به طور کامل شناخته نشدهاند.
مدیرکل سازمان بینالمللی کار در پایان پیام خود تأکید کرد: «ما مسئولیت داریم تا خطرات ایمنی و سلامتی ناشی از نوآوریهای فناورانه را درک کنیم. ما مسئولیت داریم اطمینان حاصل کنیم که فناوری در جهت خیر استفاده میشود. به همین دلیل است که گذار دیجیتال باید انسانمحور باشد و محیط کار را ایمنتر، سالمتر، پایدارتر و فراگیرتر کند.»
وی از دولتها، کارفرمایان، کارگران و نوآوران خواست تا آیندهای از کار را بسازند که نه تنها هوشمندتر، بلکه ایمنتر و سالمتر باشد.