رئیس سازمان نقشه‌برداری:

نقشه‌برداران، ستون فقرات توسعه پایدار کشور/سامانه SDI، در خدمت برنامه‌ریزی ملی

رئیس سازمان نقشه‌برداری کشور در مراسم گرامیداشت روز ملی نقشه‌برداری، بر اهمیت نقش جامعه مهندسان نقشه‌برداری در توسعه پایدار و مدیریت علمی کشور تأکید کرد. سامانه SDI با بیش از ۲۵ هزار لایه داده تخصصی، دسترسی به اطلاعات مکانی را برای دستگاه‌های مختلف تسهیل کرده است.

نقشه‌برداران، ستون فقرات توسعه پایدار کشور/سامانه SDI، در خدمت برنامه‌ریزی ملی
پژواک کارفرما -

رئیس سازمان نقشه‌برداری کشور، بر اهمیت جامعه مهندسان نقشه‌برداری در توسعه پایدار، مدیریت داده‌های مکانی و مقابله علمی با چالش‌های ملی تکید کرد.

به گزارش ایرنا، سید اسکندر صیدایی روز چهارشنبه در مراسم گرامیداشت، «هفتم خرداد؛ روز ملی نقشه‌برداری» با تاکید بر فلسفه وجودی این روز ملی، اعلام کرد: شورای فرهنگ عمومی کشور برای نخستین بار، هفتم خرداد را به‌عنوان روز ملی نقشه‌برداری به طور رسمی در تقویم ثبت و ابلاغ کرد و سازمان نقشه‌برداری کشور نیز از مدت‌ها پیش با هدف تبیین اهمیت و جایگاه این حوزه، برنامه‌ریزی‌های لازم را انجام داده است.

وی افزود: جامعه نقشه‌برداری متشکل از مدیران، کارشناسان، اساتید و علاقه‌مندان، خانواده‌ای بزرگ و اثرگذار است که در سراسر کشور با تکیه بر دانش، تخصص، تکنیک و حضور میدانی، موجبات عزت، سربلندی و پایداری ایران اسلامی را فراهم می‌کنند. این جامعه متخصص، علاوه بر تسلط به دانش روز دنیا، با نگاه برنامه‌محور خود و حاکمیت داده‌های مکانی، نقش کلیدی در رشد، توسعه و پایداری کشور ایفا می‌کند.

صیدایی با اشاره به سابقه بیش از ۷۰ ساله سازمان نقشه‌برداری کشور که همگام با نخستین برنامه‌های عمرانی ایران شکل گرفته است، اظهار داشت: این سازمان با اتکا به سرمایه نیروی انسانی، مدیران و کارشناسان در همه سطوح و همچنین برخورداری از قابلیت‌ها و ظرفیت‌های فنی و قانونی، همواره یکی از ارکان توسعه و برنامه‌ریزی علمی کشور بوده و هست.

رئیس سازمان نقشه‌برداری کشور با تاکید بر اهمیت داده‌های تخصصی و زیرساخت‌های مکانی، تصریح‌کرد: دانش علمی و سامانه‌های مکان‌محور سازمان نقشه‌برداریریال بستر توسعه پایدار را فراهم کرده و رصد تغییرات سطح زمین به کمک ایستگاه‌های متعدد مجهز به تکنیک‌های روز، امکان پایش دقیق و مستمر و تحلیل تغییرات را در دو دهه اخیر مهیا ساخته است.

وی خاطرنشان کرد: به کمک این داده‌ها و شبکه‌های سازمان، اطلس فرونشست و نقشه‌های جامع و تفصیلی تهیه شده است که نرخ و پهنه فرونشست کشور را نشان می‌دهد و بستر شناخت، هشدار، پیشگیری و تصمیم‌سازی را برای مدیران مهیا می‌کند.

صیدایی ادامه‌داد: تیم تخصصی سازمان با مشارکت در شوراهای برنامه‌ریزی استان‌ها، تحلیل و تجارب خود را در اختیار مدیران گذاشته تا بتوانیم مدیریت علمی بر مبنای داده‌های جامع مکانی و روزآمد را تحقق ببخشیم.

رئیس سازمان نقشه‌برداری کشور گفت: سامانه ملی زیرساخت اطلاعات مکانی (SDI) که هم‌اکنون نزدیک به ۲۵ هزار لایه تخصصی نقشه و داده در آن قرار گرفته، دسترسی دستگاه‌های ملی و استانی و بهره‌برداران مختلف را به اطلاعات تخصصی و روزآمد، تسهیل کرده است.

وی اضافه کرد: نگاه علمی و حرفه‌ای مجموعه سازمان، پایه و اساس پروژه‌های توسعه‌ای ایران است و تحقق توسعه پایدار تنها با به‌کارگیری این دانش و ظرفیت‌ها ممکن خواهد شد. خدمات و داده‌های سازمان نقشه‌برداری برای همه مدیران و تصمیم‌سازان کشور در اختیار است تا با پشتوانه داده‌های دقیق مکانی و تحلیل‌های علمی، مسیر پیشرفت و تاب‌آوری کشور تضمین شود.

صیدایی تصریح کرد: امروز حضور جمعی از نمایندگان مجلس، مدیران ملی و استانی، پژوهشگران دانشگاهی، اعضای انجمن نقشه‌برداری و کارشناسان سازمان‌های مختلف کشور، نشان‌دهنده پیوند عمیق جامعه نقشبرداری با بخش‌های مختلف اجرایی و علمی است. امیدوارم با استمرار این مسیر و پیوند دانش و تجربه، جامعه نقشبرداری ایران بیش از پیش نقش‌آفرینی کند و در خدمت توسعه پایدار کشور باشد.

انتهای پیام
۴۰۴۲
دیدگاه
آخرین‌های اقتصادی
آخرین اخبار
پربازدیدها