خوداشتغالی به سبک کارافن/مهارت‌آموزی در خدمت بازار کار

طرح «کارافن» با هدف پیوند آموزش‌های مهارتی به بازار کار، به دنبال ایجاد زنجیره‌ای کامل از آموزش تا تولید و فروش است تا مهارت‌آموزان با شناخت دقیق نیازهای بازار، کسب‌وکار خود را راه‌اندازی کنند.

خوداشتغالی به سبک کارافن/مهارت‌آموزی در خدمت بازار کار
پژواک کارفرما -

طرح «کارافن» درصدد است با اتصال آموزش‌های مهارتی به بازار کار، شکاف موجود بین آموزش و اشتغال را پر کند تا مهارت‌آموزان با شناخت صحیح از نیازهای بازار کار، به تولید و عرضه محصولات خود بپردازند. 

به گزارش ایسنا، طرح "کارافن" یک طرح حمایتی است که با هدف پیوند آموزش‌های مهارتی به بازار کار و ایجاد زنجیره کامل از آموزش تا تولید و فروش برای مهارت‌آموزان اجرا می‌شود. این طرح به دنبال توسعه خوداشتغالی، کسب و کارهای کارآفرینی و ایجاد اشتغال پایدار است.

طرح کارافن توسط سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای به اجرا درآمده و ایجاد زنجیره آموزش تا کارآفرینی، توسعه خوداشتغالی و کسب و کارهای کارآفرینی،افزایش مهارت و دانش کاربردی و تولید بدون کارخانه و کارآفرینی صنعتی از جمله اهدافی است که دنبال می‌کند.

این طرح در واقع به دنبال ایجاد ارتباط بین دوره‌های آموزشی و نیازهای بازار کار است تا مهارت‌آموزان بتوانند به سهولت وارد بازار کار شده و به تولید و فروش محصولات خود بپردازند. 

در این طرح بر توسعه مهارت‌های عملی و دانش کاربردی تأکید شده تا مهارت‌آموزان بتوانند به طور موثر در بازار کار فعالیت کنند و با ارائه آموزش‌های لازم و حمایت‌های مالی و معنوی، به افراد کمک می‌کند تا کسب و کارهای شخصی خود را راه‌اندازی کنند. 

یکی از ویژگی‌ها و رویکردهای طرح کارافن حرکت به سمت تولید بدون کارخانه است و با ایجاد فرصت‌های تولیدی برای مهارت‌آموزان و تولیدکنندگان خرد درصدد است بدون اینکه نیاز به سرمایه‌گذاری‌های کلان برای ایجاد کارخانه‌های بزرگ باشد، از طریق پیوند میان آموزش‌های مهارتی با نیاز واقعی بازار کار اشتغالزایی کند.

در همین راستا غلامحسین محمدی ـ معاون وزیر کار و رئیس سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای در گفت و گو با ایسنا، اجرای طرح کارافن را گام مثبتی در اتصال آموزش‌های مهارتی به بازار کار عنوان کرده و می‌گوید:این طرح با رویکرد اتصال آموزش‌های مهارتی به بازار کار تدوین شده و درصدد است تا زنجیره‌ کاملی از آموزش تا تولید و فروش را برای مهارت‌آموزان فراهم کند.

12

به گفته وی طرح کارافن، الگویی موثر جهت توسعه زیرساخت‌های خوداشتغالی مهارت‌آموزان است و با اجرای آن بستر اشتغال برای ۵۰ هزار نفر فراهم می شود.

معاون وزیر کار تاکید دارد که سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای به دنبال توسعه خود اشتغالی و کسب و کارهای کارآفرینی است، به همین منظور با اجرای طرح کارافن، زمینه اتصال آموزش‌های مهارتی به بازار کار فراهم شده و زنجیره‌ کاملی از آموزش تا تولید و فروش برای مهارت‌آموزان به وجود می‌آید به نحوی که مهارت آموزان به شناخت صحیح از نیاز بازار کار دست می یابند.

البته محمدی معتقد است که جای زنجیره آموزش تا کارآفرینی و برندسازی در کشور خالی است و طرح کارافن به این دلیل اجرا شده تا از این طریق افراد فرایند آموزش، تولید، برندسازی تا فروش و عرضه محصول را دنبال کنند.

درحال حاضر توسعه آموزش‌های مهارت‌محور و تقاضامحور از اولویت‌های سازمان فنی و حرفه ای به شمار می‌رود و اجرای طرح کارافن در راستای اجرای قانون نظام جامع آموزش فنی‌وحرفه‌ای و به منظور پاسخگویی به نیازهای بازار کار صورت گرفته است.

از نگاه کارشناسان مهارت آموزی از جمله مولفه‌های جدی در اشتغال و بهبود زندگی نیروهای کار است و برای تامین نیاز بازار کار لازم است روی تربیت نیروی انسانی ماهر و متخصص سرمایه‌گذاری شود.

طرح کارافن، یک طرح نوآورانه در حوزه آموزش فنی و حرفه‌ای است که با هدف توانمندسازی مهارتی اقشار مختلف، ایجاد اشتغال پایدار و حذف واسطه‌گری اجرا می‌شود. این طرح با ایجاد یک زنجیره متصل بین مهارت‌آموزی، تولید محصولات و عرضه مستقیم به بازار به دنبال پیوند آموزش‌های مهارتی با اشتغالزایی واقعی است. 

انتهای پیام
۴۶۰۴
دیدگاه
آخرین‌های اقتصادی
آخرین اخبار
پربازدیدها