رئیس اتاق ایران تأکید کرد:
اختصاصی/ضرورت ورود بخش خصوصی به خط مقدم مذاکرات اقتصادی/ پیشنهاد «ستاد ویژه تدابیر اقتصادی بخش خصوصی»
رئیس اتاق ایران، در اولین جلسه هیأت نمایندگان پس از جنگ ۱۲ روزه ، خواستار بازنگری در برخی سیاستهای تمرکزگرایانه و فراهمسازی بستر حضور فعالان اقتصادی در عرصه مذاکرات منطقهای و بینالمللی شد.

رئیس اتاق بازرگانی ایران، در جلسه دیروز هیأت نمایندگان اتاق ایران با تأکید بر اهمیت نقشآفرینی بخش خصوصی در شرایط اقتصادی کشور، خواستار بازنگری در برخی سیاستهای تمرکزگرایانه و فراهمسازی بستر حضور فعالان اقتصادی در عرصه مذاکرات منطقهای و بینالمللی شد.
به گزارش خبرنگار پژواک کارفرما، صمد حسنزاده، با اشاره به حوادث تلخ اخیر و تقدیر از تدابیر مقام معظم رهبری و همراهی دستگاههای مختلف کشور، اظهار داشت: حاکمیت و ملت بار دیگر در نقطه مشترک هویت ملی و میهندوستی به یکدیگر پیوند خوردهاند و این سرمایه اجتماعی ارزشمند باید به یک فرصت اقتصادی برای کشور تبدیل شود.
رئیس اتاق ایران با بیان اینکه بخش خصوصی واقعی، در کنار اتاقهای تعاون و اصناف و شبکه گستردهای از فعالان اقتصادی، در روزهای اخیر نقش خود را در تأمین نیازهای کشور و حفظ جریان تجارت خارجی به خوبی ایفا کرده است، افزود: این تجربه بار دیگر مسئولیتپذیری و آمادگی بخش خصوصی را برای صیانت از اقتصاد ملی اثبات کرد.
وی با تأکید بر ضرورت توجه به الگوی مردمیسازی اقتصاد، ادامه داد: باید از ظرفیت بخش خصوصی، هم در سطح داخلی و هم در مذاکرات اقتصادی بینالمللی استفاده کنیم. اعتقاد داریم که واگذاری بخشی از مسئولیت مذاکرات اقتصادی منطقهای به بخش خصوصی میتواند مسیر عبور از تحریمها و فشارهای اقتصادی را هموار کند.
به گفته حسنزاده، در روزهای اخیر نامههای رسمی در این خصوص خطاب به مقام معظم رهبری و ریاست جمهوری ارسال شده و پیشنهاد شده است که با استفاده از توان فعالان اقتصادی و تجارب بخش خصوصی، مسیر مستقلی برای ورود به مذاکرات و توافقات اقتصادی و تجاری منطقهای ایجاد شود.
وی افزود: بخش خصوصی آمادگی دارد با رعایت مصالح سیاسی کشور، مسئولیت ورود به مذاکرات منطقی با طرفهای منطقهای را بر عهده بگیرد. این اقدام میتواند به بهبود تعاملات اقتصادی و توسعه صادرات کشور منجر شود.
رئیس اتاق ایران همچنین ضمن تقدیر از تیم مذاکرهکننده کشور، خواستار توجه ویژه به منافع اقتصادی در جریان مذاکرات شد و گفت: شکلگیری محورهای اقتصادی در کنار مباحث سیاسی میتواند اثربخشی مذاکرات را افزایش دهد.
حسنزاده در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به عزم دولت سیزدهم برای واقعیسازی خصوصیسازی، تصریح کرد: اراده رئیسجمهور و برنامههای وزیر محترم امور اقتصادی و دارایی در زمینه گسترش بخش خصوصی واقعی، فرصت ارزشمندی است که میتواند تصدیگری دولت را کاهش داده و زمینه حضور بخش خصوصی در پروژههای بزرگ ملی را فراهم کند.
وی همچنین پیشنهاد کرد که «ستاد ویژه تدابیر اقتصادی بخش خصوصی» به منظور تبدیل تهدیدهای اقتصادی به فرصت، در اسرع وقت تشکیل شود.
رئیس اتاق ایران در پایان بر لزوم بهرهگیری از ظرفیت بخش خصوصی در مسیر توسعه اقتصادی کشور و تقویت تعاملات بینالمللی تأکید کرد.