تاکید بر لغو روادید برای ایرانیان از جانب ازبکستان

رئیس اتاق ایران در همایش تجاری ایران و ازبکستان که همزمان با نشست‌های کمیسیون مشترک ایران و ازبکستان در کاخ سعدآباد برگزار شد بر پیگیری همکاری‌های بین دو کشور در حوزه حمل‌ونقل و در قالب یک کمیته مشترک از مقامات دو طرف تاکید کرد و خواستار لغو روادید از جانب ازبکستان برای تسهیل در رفت‌وآمدها شد.

تاکید بر لغو روادید برای ایرانیان از جانب ازبکستان
پژواک کارفرما -

صمد حسن‌زاده، برگزاری همایش تجاری ایران و ازبکستان که مزین به حضور ارزشمند مقامات عالی و فعالان اقتصادی دو کشور است را گامی دیگر برای تعمیق روابط دو کشور عنوان کرد و گفت: طی یک سال گذشته، همکاری‌های جدی، مسئولانه و نزدیک بین بخش‌های مختلف دولتی و خصوصی جمهوری اسلامی ایران و جمهوری ازبکستان در جریان بوده است و  فضای مناسب و دوره جدیدی از همکاری و تلاش برای ارتقای روابط دو کشور شکل گرفته است.

او به قرابت‌های فرهنگی و دوستی دو ملت و علاقه برای همکاری با یکدیگر اشاره کرد و افزود: به نظر می‌رسد، لازم است به‌منظور تسهیل رفت‌وآمدها و روابط تجاری و گردشگری بین دو کشور، موضوع لغو روادید از جانب کشور ازبکستان به‌زودی اجرایی شود. همچنین تسهیل در امور پروازها و قیمت‌ها نیز باید در دستورکار قرار گیرد.

رئیس اتاق ایران هدف اولیه برای ارتقای حجم تجارت بین ایران و ازبکستان را افزایش حجم مبادلات از حدود ۵۰۰ میلیون دلار به یک میلیارد دلار عنوان کرد گفت: امیدواریم تا پایان سال جاری میلادی به این هدف‌گذاری دست یابیم.

او با بیان اینکه ظرفیت‌های بی‌شمار اقتصادی در هر دو کشور وجود دارد، تصریح کرد: انتظار داریم اشتیاقی که امروز برای همکاری بین فعالان اقتصادی ایران و ازبکستان مشاهده می‌شود، از سوی سیاست‌گذاران و مقامات دو کشور بسیار جدی گرفته و زیرساخت‌های آن مهیا شود.

به گزارش اتاق ایران، حسن‌زاده، یکی از مهم‌ترین محورهای همکاری ایران و ازبکستان را سرمایه‌گذاری مشترک بخش‌خصوصی در هر دو کشور دانست و افزود: از کارآفرینان و فعالان اقتصادی دو کشور دعوت می‌کنم با ایجاد کمیته‌های صنعتی، پتانسیل‌های موجود را شناسایی و در پروژه‌های تجاری دارای مزیت نسبی، سرمایه‌گذاری کنند. این گام، روابط اقتصادی پایدار و بلندمدتی را رقم خواهد زد. اتاق ایران در این رابطه اعلام آمادگی می‌کند.

او همچنین به مذاکرات خوبی که درباره توافق تجارت ترجیحی بین دو کشور طی چند ماه گذشته صورت گرفته است نیز گفت:  امیدواریم به‌زودی این موافقت‌نامه اجرایی شود. برای دو کشور که عزم توسعه همکاری دارند، اعمال تعرفه‌های بالا و بعضا تبعیض‌آمیز در قیاس با سایر کشورها، جایگاهی ندارد و مطمئن هستم این مشکل در بسیاری از زمینه‌های فعالیت و همکاری‌ها به‌زودی برطرف خواهد شد.

رئیس اتاق ایران تدبیر برای تسهیل در تبادلات مالی و رفع محدودیت‌ها را نیز بسیار ضروری توصیف گرد و ادامه داد: لازم است با ارتباط مستمر و بهره‌گیری از توانمندی‌های بخش خصوصی دو کشور بتوانیم این موانع را نیز برطرف کنیم.

او با بیان اینکه ایران با وجود تحریم‌ها به پیشرفت‌های چشمگیری در زمینه‌های مختلف مانند تولید ماشین‌آلات، فرآوری محصولات، صنایع غذایی و تولید مصالح ساختمانی و تجهیزات در صنایع گوناگون دست یافته است، افزود: این دستاوردها، فرصت‌های طلایی برای بازارهای منطقه، از جمله ازبکستان، ایجاد می‌کند.

حسن‌‌زاده تصریح کرد: ایران با برخورداری از کریدورهای شمال-جنوب و شرق-غرب، موقعیت استراتژیکی دارد. از این‌رو، از سرمایه‌گذاران ازبکستانی دعوت می‌کنیم تا در پروژه‌های کریدور بین‌المللی شمال-جنوب و طرح توسعه سواحل مکران مشارکت کنند. از طرف دیگر در حوزه همکاری‌های حمل‌ونقلی میان دو کشور نیز اتفاقات خوبی رخ داده و لازم است برای تقویت و توسعه زیرساخت‌های حمل‌ونقل و لجستیک، گام‌های جدی برداشته شود. در این عرصه نیازمند به همکاری‌های دولتی و حضور بخش خصوصی و سرمایه‌گذاری در پروژه‌ها هستیم. لازم است این امر توسط کمیته‌ای مشترک از سوی مقامات دو کشور پیگیری شود. 

انتهای پیام
۳۸۷۷
دیدگاه
آخرین‌های تشکل‌ها
آخرین اخبار
پربازدیدها