اختصاصی/جای پای دولت در توقف توسعه صنعت پلاسما/دولت به جای حمایت با بخش خصوصی رقابت می‌کند

رئیس انجمن تامین کنندگان پلاسما با اشاره به اهمیت پلاسما در صنعت دارو گفت: چالش اصلی ما این است که صدای واحد از دولت نمی‌شنویم و در هر دولت یک بخش یا نهاد دولتی ساز مخالف می‌زند و یک استاندار به راحتی می‌تواند مانع تاسیس مرکز اخذ پلاسما یا واحد تولید آن شود و مردم یک استان را از تولید پلاسمای خون محروم کند.

اختصاصی/جای پای دولت در توقف توسعه صنعت پلاسما/دولت به جای حمایت با بخش خصوصی رقابت می‌کند
پژواک کارفرما -

نریمان صدری، در نشستی خبری در اتاق بازرگانی تهران، با اشاره به سابقه اخذ مستقیم پلاسما در کشور، گفت: متاسفانه برخی دولتی‌ها بخش خصوصی را رقیب خود می‌دانند در حالی‌که بحث سلامت مردم و قدرت دارویی و نفوذ در منطقه مطرح است.

وی با اشاره نیاز صنایع دارویی کشور به پلاسما گفت: صنعت پلاسما آنقدر مهم است که ۷۰ درصد پلاسما مورد نیاز جهان توسط امریکا تولید می‌شود و نیاز دنیا ۸۰  میلیون لیتر است که قیمت هر لیتر آن ۱۰۰ دلار و اگر ارزش افزوده را محاسبه کنید ارزش هر لیتر ۲۰۰ دلار است.

به گزارش خبرنگار پژواک کارفرما، صدری با بیان اینکه ارزش بازاری دارو‌های پلاسمایی ۶ همت است که ۴۰ درصد آن وارداتی بوده و ۵۰ درصد پلاسما مورد نیاز کشور در داخل تامین می‌شود، تصریح کرد: چالش اصلی ما این است که صدای واحد از دولت نمی‌شنویم در هر دولت یک بخش یا نهاد دولتی ساز مخالف می‌زند به طور مثال اکنون دولت، سازمان انتقال خون و غذا و دارو همگی موافق هستند، اما یک استاندار به راحتی می‌تواند مانع تاسیس مرکز اخذ پلاسما یا واحد تولید شود ما می‌خواستیم مراکز جدیدی در استان‌ها ایجاد کنیم، اما استاندار مخالفت کرد ومردم آن استان از پلاسمای خون محروم شد.

به گفته وی، هر مدیری که در سازمان انتقال خون منصوب می‌شود به صورت سلیقه‌ای برخود می‌کند یک مدیر استقبال و یک مدیر سنگ اندازی می‌کند در حالی‌که  یک موضوع ملی و حاکمیتی است و باید در تمام دولت‌ها و تمام مدیران یک سیاست واحد و بلند مدت در قبال آن داشته باشند.

رئیس انجمن تامین کنندگان پلاسما با اشاره به تغییر سیاست‌ها در دولت‌های مختلف گفت: در دولت یازدهم و دوازدهم وزیر بهداشت وقت کاملا مخالف فعالیت بخش خصوصی در این حوزه بود، اما وقتی کرونا همه گیر شد و نقش پلاسما مشخص شد آنقدر که هیچ کشوری حاضر به صادرات یک کیسه پلاسما حتی به ۱۰ برابر قیمت نبود، دولت متوجه سیاست اشتباه خود شد، اما متاسفانه زمان از دست رفته بود.

به گزارش پژواک کارفرما، در ادامه این نشست، عابدی ریاست اداره خون و فرآورده‌های بیولوژیک سازمان غذا دارو با بیان اینکه سیاست این سازمان حمایت از بخش خصوصی و خودکفا شدن کشور در تامین پلاسما کشور است گفت: به طور کلی افزایش واحد‌های اهدای پلاسما اتفاق خوبی است. هم به لحاظ مالی، هم پدافند غیر عامل، زیرا علاوه بر تقویت صنعت دارو کشور، سلامت فرد اهدا کننده به طور کامل پایش می‌شود.

وی افزود: در دوران کرونا کشور‌هایی که تولید صنعتی داشتند و پلاسما صادر می‌کردند به دلیل شرایط خاص ان زمان حتی علی رغم پرداخت پول بیشتر حاضر نبودند این فراورده را به کشور دیگری صادر کنند در واقع ان زمان اولویت مردم کشور خودشان بودند.

ریاست اداره خون و فرآورده‌های بیولوژیک سازمان غذا و دارو تصریح کرد: ما به طور کامل از این روند حمایت می‌کنیم و هر کمکی در سطح فنی و کارشناسی بتوانیم فارغ از اینکه واحد دولتی یا بخش خصوصی باشد انجام می‌دهیم، زیرا مهمترین اولویت و هدف این سازمان سلامت و درمان مردم است.

انتهای پیام
۴۰۲۳
دیدگاه
آخرین‌های اقتصادی
آخرین اخبار
پربازدیدها