صادرات معدنی در مسیر اصلاح/تشکیل کارگروه تخصصی با حضور مسئولان
رئیس هیئت عامل ایمیدرو از تشکیل کارگروهی ویژه برای شناسایی گلوگاههای تولید و صادرات با حضور مسئولان تصمیمگیر خبر داد و هدف اصلی را ایجاد ثبات در تولید و تقویت ارزآوری کشور عنوان کرد.

رئیس هیئت عامل ایمیدرو گفت: باید کارگروهی برای شناسایی گلوگاههای تولید و صادرات با حضور مسئولان تصمیمگیر تشکیل و راهکارهای پیشنهادی برای عبور از چالشهای موجود نهایی شود.
به گزارش مهر، محمد آقاجانلو، معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت در نشست بررسی تأثیر تحولات مالی جهانی بر اقتصاد ایران با تأکید بر لزوم برقراری ثبات در تولید، صادرات را اولویت دوم این حوزه دانست و گفت: هدف اصلی ما، ایجاد شرایط پایدار تولید و سپس تسهیل در صادرات برای کمک به ارزآوری کشور است.
وی از ضرورت تشکیل کارگروهی برای شناسایی گلوگاههای تولید و صادرات سخن گفت و افزود: این کارگروه باید با حضور مسئولان تصمیمگیر تشکیل و راهکارهای پیشنهادی برای عبور از چالشهای موجود نهایی شود.
آقاجانلو خاطرنشان کرد: پیشنهادهای ارائهشده جمعبندی خواهد شد تا با حمایت وزارت صمت و دولت، موانع موجود در مسیر تولید و صادرات کاهش یابد.
وی همچنین به ظرفیتهای ایمیدرو در مناطق ویژه اقتصادی خلیج فارس و پارسیان اشاره کرد و گفت: این مناطق میتوانند در توسعه صادرات و تأمین ارز نقشآفرینی جدی داشته باشند.
معاون وزیر صمت یادآور شد: ایمیدرو پیشتر نیز با همکاری دستگاههای ذیربط، مدلهایی برای توسعه صادرات تدوین کرده بود که اکنون باید با قدرت بیشتری اجرا شوند.
در ادامه نشست، مهدی کرباسیان، رئیس پیشین ایمیدرو، خواستار تصمیمگیریهای جسورانه در حمایت از صادرات شد و گفت: باید بهجای انتظار برای گشایشهای خارجی، راهکارهای داخلی برای رفع موانع صادرات تدوین شود.
سمیه خلوصی، معاون برنامهریزی و توانمندسازی ایمیدرو، صادرات را مهمترین دغدغه امروز صنایع معدنی خواند و گفت: کاهش انگیزه شرکتهای صادراتی نگرانکننده است، با این حال بنگاههای بزرگ تاکنون ۸۰ درصد ارز حاصل از صادرات خود را به کشور بازگرداندهاند.
در این نشست، حسین باستانزاد، پژوهشگر پژوهشکده پولی و بانکی بانک مرکزی، با ارائه گزارشی تحلیلی از تأثیر نوسانات مالی جهانی، یکی از مهمترین چالشهای اقتصادی کشور در ۱۴ سال اخیر را از دست رفتن منابع مالی خارجی و فشار بر ظرفیتهای تولید دانست.
او با اشاره به آثار مخرب جنگ تحمیلی و تحریمها بر اقتصاد ایران، خاطرنشان کرد: تحریمهای دهه ۸۰ منجر به از بین رفتن ۲۱۶ میلیارد دلار سرمایه شد که معادل اقتصاد چندین کشور آسیای میانه است.
وی با بیان اینکه اگر تحریمها اعمال نمیشد، اقتصاد ایران میتوانست تا ۶۰ درصد بزرگتر از وضع فعلی باشد، از کاهش سهم سرمایهگذاری به تولید، خروج سرمایه از کشور و افزایش هزینههای تبدیل ارز بهعنوان چالشهای عمده نام برد و تأکید کرد که افت قیمت جهانی محصولات معدنی، بهجز گاز طبیعی، بر درآمد صادراتی ایران تأثیر منفی گذاشته است.
باستانزاد به تراز مثبت تجارت بخش معدن و صنایع معدنی اشاره کرد و خواستار بازنگری در برنامههای توسعهای این بخش شد.
به گفته وی، پروژههایی که بیش از ۵۰ درصد پیشرفت فیزیکی دارند، باید در اولویت تخصیص ارز قرار گیرند.