چگونه مهارتآموزی در حوزه هوش مصنوعی میتواند فرصتهای شغلی جدید و بهتری را ایجاد کند؟
ژنو- اخبار ILO: به گفته کارشناسانی که در بحثی به میزبانی سازمان بینالمللی کار (ILO) در سری برنامههای "هوش مصنوعی برای خیر" شرکت کردند، آموزش و مهارتآموزی مجدد عناصر کلیدی برای اطمینان از مفید بودن هوش مصنوعی برای کارگران است.

براساس گفتههای کارشناسان در آخرین وبینار ILO در سری "هوش مصنوعی برای خیر"، هوش مصنوعی پتانسیل بهبود کیفیت مشاغل، ایجاد نقشهای جدید و ارتقای ارزش مهارتهای منحصر به فرد انسانی مانند خلاقیت، تفکر انتقادی و هوش هیجانی را دارد.
جیمز بسن، مدیر اجرایی ابتکارات تحقیقاتی فناوری و سیاستگذاری دانشگاه بوستون، به عنوان سخنران اصلی در این رویداد با عنوان "هوش مصنوعی چه تأثیری بر کار ما خواهد داشت؟" تأکید کرد که علیرغم نگرانیهای گسترده درباره بیکاری گسترده ناشی از هوش مصنوعی، این فناوری پتانسیل ایجاد رشد شغلی و توسعه اقتصادی درازمدت را دارد.
او گفت: "اتوماسیون زمانی مثبتتر خواهد بود که کارگران با مهارتها و تواناییهای لازم برای بهرهبرداری حداکثری از آن مجهز شوند." وی افزود که چالش این است که از دنیایی فاصله بگیریم که در آن افراد تنها در جوانی آموزش میبینند با این باور که این مهارتها برای تمام عمر کاریشان کافی خواهد بود.
او توضیح داد: "ما باید شیوه عملکرد نهادهای آموزشی خود را برای توسعه یادگیری مادامالعمر تغییر دهیم. ما باید راههایی برای امکان توسعه مهارتهای جدید کارگران در کار با فناوری جدید پیدا کنیم و باید نهادهایی را تشویق کنیم تا مهارتهای جدید منجر به دستمزد بالاتر شود."
به گزارش پژواک کارفرما، این وبینار که مدتی پیش برگزار شد، توسط پاول گمیرک، پژوهشگر ارشد ILO مدیریت شد. این بخشی از یک سری موضوعی بزرگتر درباره هوش مصنوعی و کار است که توسط ILO و ITU در قالب همکاری بین "هوش مصنوعی برای خیر" و رصدخانه هوش مصنوعی ILO میزبانی میشود.
نکات کلیدی این بحث شامل موارد زیر بود:
*تحول وظایف:* هوش مصنوعی ممکن است برخی مشاغل را جایگزین کند، اما میتواند وظایف درون شغلها را نیز متحول کند و به کارگران امکان دهد روی فعالیتهای با ارزش بالاتر تمرکز کنند که میتواند منجر به رویکردها و مهارتهای جدید شود.
*تقاضای مهارت* : همانطور که هوش مصنوعی وظایف تکراری یا روتین را انجام میدهد، تقاضا برای مهارتهای منحصر به فرد انسانی مانند حل مسائل پیچیده و ارتباطات بین فردی افزایش مییابد.
*موازیهای تاریخی:* بسن با استناد به نمونههای انقلابهای فناوری گذشته، توضیح داد که دورههای جابجایی شغلی ناشی از پیشرفتهای صنعتی، تاریخاً با رشد شغلی و توسعه اقتصادی درازمدت همراه بودهاند.
بسن اشاره کرد که برخی خطرات سوء استفاده از هوش مصنوعی مانند افزایش نظارت بر کارمندان یا نقض حریم خصوصی وجود دارد و تأکید کرد که در مواردی که معرفی فناوری بهترین عملکرد را داشته، "کارگران را آزار نداده و در واقع مشارکت آنها را در پی داشته است."
رصدخانه هوش مصنوعی و کار در اقتصاد دیجیتال ILO، مرکز دانش بینالمللی پیشرو در زمینه ابعاد دنیای کار هوش مصنوعی و اقتصاد دیجیتال است. این مرکز هدف حمایت از دولتها و شرکای اجتماعی در درک و مدیریت تحول دیجیتال کار از طریق ارتقای مهارت، تدوین استانداردها و پیشبرد حکمرانی هوش مصنوعی برای توسعه پایدار را دنبال میکند.