رئیس کمیسیون صنعت اتاق ایران:
افزایش بهرهوری صنایع نیازمند بهکارگیری ابزارهای انقلاب صنعتی چهارم است
رئیس کمیسیون صنعت اتاق ایران با بیان اینکه جنس مسئله صنایع ایران از نوع بهرهوری است، گفت: صنایع ما برای افزایش بهرهوری به پیادهسازی الزامات و ابزارهای انقلاب صنعتی چهارم از جمله تحول دیجیتال، نیاز دارند.
نشست «انقلاب صنعتی چهارم؛ از روایت تا تجربه»، به همت کمیسیون صنعت اتاق ایران و مدرسه کسبوکار تکاپو برگزار شد. در این نشست علیرضا کلاهی صمدی، رئیس کمیسیون صنعت اتاق ایران، با تأکید بر اینکه پیادهسازی انقلاب صنعتی چهارم در شرایط امروز اقتصاد ایران ضروری است، ادامه داد: انقلاب صنعتی چهارم در ابعاد مختلف مدیریتی از جمله رهبری سازمانی، حاکمیت، استراتژی، نوآوری، منابع انسانی، نگهداریهای دارایی فیزیکی، فرهنگ سازمانی، فناوری، عملیات هوشمندسازی، پایداری، رقابتپذیری، آموزش و تابآوری تحولات زیادی ایجاد کرده است.
او با بیان اینکه تغییرات فناوری الزاماً به معنای جدید شدن فناوری نیست، گفت: بسیاری از فناوریهایی که امروز از آنها سخن میگوییم پیش از این هم وجود داشتهاند اما با وجود صنعت 4، ارزانتر، سادهتر و در دسترس تر شدهاند. در واقع پیادهسازی این فناوریها برای شرکتهای کوچک و متوسط نیز ممکن شده است درحالیکه پیش از این تنها در دسترس شرکتهای بزرگ بودند.
کلاهی صمدی ادامه داد: وقتی از انقلاب صنعتی چهارم صحبت میکنیم منظورمان تنها هوش مصنوعی و بهکارگیری رباتهای پیشرفته و ... نیست. بلکه این صنعت ابزارهای مختلف دیگری درون خود دارد که شناخت آنها پرفایده خواهد بود.
رئیس کمیسیون صنعت اتاق ایران با بیان اینکه غالب صنایع ایران کپی از مدلهای موفق بیرون از ایران هستند و بنابراین جنس مسئله صنایع ما از نوع نوآوری نیست، افزود: مسئله امروز صنایع ایران از نوع افزایش بهرهوری و بهکارگیری شیوههایی برای تعدیل هزینهها است. این بهرهوری از طریق بهبود مصرف مواد اولیه، افزایش سرعت خطوط تولید، بهرهوری نیروی انسانی، تحول دیجیتال و ... ممکن خواهد بود.
او با تشریح برخی اقدامات در حوزه تحول دیجیتال در شرکت کابل ابهر، گفت: با توجه به اینکه هزینههای مالی شرکت ما از 80 میلیارد تومان در سال گذشته، امسال به 260 میلیارد تومان رسید، اگر این تمهیدات را اجرا نکرده بودیم قطعاً امسال زیانده شده بودیم. اگر از طریق تحول دیجیتال، بهرهوری را بالا نبرده بودیم مجبور بودیم خط جدیدی برای تولید ایجاد کنیم درحالیکه بدون ایجاد خط جدید، سال گذشته 20 درصد افزایش تولید داشتیم.
کلاهی صمدی با رد برخی از دیدگاهها که معتقدند بهکارگیری ابزارهای انقلاب صنعتی چهارم در ایران زود است، تأکید کرد: اتفاقاً با شرایط امروز صنایع ایران و نیاز ما به افزایش بهرهوری، بهکارگیری صنعت 4 بسیار بهتر جواب خواهد داد؛ اما متأسفانه هنوز هم با پذیرش این تغییرات در سازمانها با مقاومت مواجه هستیم.