یادگیری زبان سرمایهگذاری بینالمللی؛ اقدام ضروری برای پساتحریم
نایب رئیس اتاق ایران به ضرورت آمادگی برای ورود به دوره پساتحریم اشاره کرده و گفت: تلاش برای شناسایی طرحهای کوچک و متوسط، یادگیری زبان مالی بینالمللی و شناسایی ایرانیان صاحب سرمایه از جمله این الزامات است.

نایبرئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران، گفت: اتاق ایران در دوران پساتحریم باید به دنبال طرحهای کوچک و متوسط باشد. به نظر میرسد در این راستا نیاز به بازشناسایی طرحهای سرمایهگذاری و بهروزرسانی اطلاعات مربوط به این طرحها داریم.
قدیر قیافه در نخستین نشست کمیسیون سرمایهگذاری و تأمین مالی اتاق ایران در سال جدید، با اشاره به الزامات دوره پساتحریم و ضرورت آمادگی برای ورود به آن، ادامه داد: شاید ضروریترین اقدامات برای مواجهه با دوره پساتحریم، یادگیری و تمرین زبان مالی و سرمایهگذاری بینالمللی باشد. متأسفانه ما مدت زیادی از ادبیات بینالمللی سرمایهگذاری و تأمین مالی فاصله گرفتهایم. حتی بانکهای ما هم فاصله دارند که باید این فاصله از بین برود.
او افزود: یکی از اقدامات دیگر، شناسایی ایرانیان صاحب سرمایه است. ما نباید الزاماً به خارجیها وابسته باشیم. میتوانیم از سرمایه انسانی و مالی ایرانیان خارج از کشور بهره ببریم.
قیافه تأکید کرد: البته باید محیط سرمایهگذاری امن، شفاف، باثبات و قابل پیشبینی باشد. تحقق این مؤلفهها از وظایف ساختار حکمرانی کشور است. مهمتر از همه اینکه باید حقوق مالکیت به رسمیت شناخته شود و مصادرهها و دستگیریها در کشور رقم نخورد.
او با اشاره به تجربه پسابرجام، افزود: نکتهای که در آن زمان ساختار حکمرانی به آن توجه نداشت، وجود نااطمینانی جدی در فضای اقتصادی بود. هیات های زیادی آمدند و ما سفرهای زیادی داشتیم و مذاکراتی انجام دادیم اما نگاه کشورها کوتاهمدت بود. آمریکاییها هم از سرمایهگذاری و ورود به بازار ایران منع شده بودند و یکی از دلایل خروج آنها از برجام این نکته بود. بنابراین نه بخش خصوصی و نه دولت برای مواجهه با این وضعیت آمادگی نداشت.
قیافه به ضرورت تقسیمکار ملی میان کمیسیونهای تخصصی، اتاقهای مشترک و اتاقهای سراسر کشور اشاره کرده و ادامه داد: باید چند زنجیره ارزش را که در آنها مزیت رقابتی و نسبی داریم شناسایی کنیم و اولویت طرحهایی که میخواهیم انجام دهیم را بر اساس این زنجیرههای ارزش انتخاب کنیم.